Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Διαρροές για καταβολή αναδρομικών χιλιάδων ευρώ για ΣΑ και ΕΔ

Καταβολή αναδρομικών χιλιάδων ευρώ ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση στα περίπου 250.000 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και στους συνταξιούχους
στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς.
Το σχέδιο αναμένεται να ανακοινωθεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία».
Πρόκειται για καταβολή των αναδρομικών που τους οφείλονται βάσει της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας, η οποία τους δικαίωνε όσον αφορά στις περικοπές των μισθών και των συντάξεων που υπέστησαν με το νόμο 4093/2012.
Τα ποσά που πρέπει να επιστραφούν στους ένστολουςαφορούν 65 ολόκληρες μήνες και εκτιμώνται από 2.665 ευρώ έως 12.805 ευρώ (καθαρά ποσά). Ενδεχομένως να είναι και μεγαλύτερα, αν ληφθούν υπόψη και ορισμένα επιδόματα που λάμβαναν προ του Αυγούστου του 2012 τα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, όταν ίσχυσαν οι παράνομες και αντισυνταγματικές περικοπές. περισσότερο από ποτέ οι στρατιωτικοί, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, όπως αντίστοιχα και των Σωμάτων Ασφαλείας να πάρουν αυτά που δικαιούνται.
Αξίζει να σημειωθεί πως κανονικά η αναδρομική προσαρμογή θα έπρεπε να αφορά όχι 65 μήνες, αλλά 12 λιγότερους (53 μήνες), καθώς από την 1η Ιανουαρίου του 2017 θεωρείται πως τέθηκε σε ισχύ το νέο ειδικό στρατιωτικό μισθολόγιο. Ωστόσο, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας πέτυχε, έπειτα από συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, να αμείβονται τα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων και κατά τη διάρκεια του 2017 με το πρότερο καθεστώς και τελικά να ισχύσει το νέο μισθολόγιο από τις αρχές του 2018.

cnn.gr


_




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια