Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι πιο συχνές αιτίες για τον ερεθισμό της μασχάλης



Οι ερεθισμοί και τα εξανθήματα στις μασχάλες επηρεάζουν άντρες, γυναίκες και παιδιά κάθε ηλικίας.

Είναι μία ενοχλητική κατάσταση, στην οποία τις περισσότερες φορές οι ερεθισμοί και τα εξανθήματα προκαλούν φαγούρα, είναι επώδυνα και συνήθως συνοδεύονται από αίσθηση καψίματος και γενική δυσφορία.

Οι πιο συχνές αιτίες που προκαλούν το πρόβλημα αυτό είναι:

Ξυραφάκια

Όταν χρησιμοποιείτε ξυραφάκι στο σημείο αυτό για αποτρίχωση, είναι δυνατόν να δημιουργηθούν κοψίματα ή πολύ μικρές ουλές στο δέρμα, προκαλώντας φλεγμονή, ενώ το αποσμητικό και ο ιδρώτας μπορεί να ερεθίσει περαιτέρω το δέρμα.

Όταν ο υδράργυρος χτυπά κόκκινο

Το εξάνθημα εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας συμβαίνει όταν οι αγωγοί του ιδρώτα μπλοκάρονται και ο ιδρώτας συσσωρεύεται κάτω από το δέρμα, προκαλώντας μια επώδυνη φλεγμονή. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, προσπαθήστε να μην ασκείστε υπερβολικά και να φοράτε φαρδιά ρούχα από πορώδες ύφασμα. Επίσης, μη χρησιμοποιείτε πούδρες, κρέμες ή αλοιφές για το δέρμα σας, επειδή ευνοούν το κλείσιμο των πόρων/αγωγών του ιδρώτα.

Τριβή

Η διαρκής τριβή του ευαίσθητου δέρματος της μασχάλης με τα ρούχα ή/και με τα πλευρά είναι ακόμα μια αιτία δημιουργίας ερεθισμών σε εκείνο το σημείο.

Αντιμετώπιση

Εκτός από τις θεραπείες, δείτε τι να κάνετε για να ανακουφιστείτε από τη φλεγμονή, τη φαγούρα, την ερυθρότητα και τον πόνο!
  • Επιθέματα πάγου: Εφαρμόστε πάγο τυλιγμένο σε ένα καθαρό κομμάτι ύφασμα για να μειωθεί ο κνησμός (φαγούρα).
  • Αιθέριο έλαιο βιταμίνης Ε, Aloe Vera και έλαιο από δέντρο τσαγιού: Εφαρμόστε τα στην πληγείσα περιοχή για να απαλύνετε και να μειώσετε τη φλεγμονή.
  • Φορέστε φαρδιά ρούχα από φυσικές ίνες.



Πηγή: healthreport.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια