Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δείτε πώς μπορείτε να βγάλετε τα αγκάθια του αχινού από το πόδι σας



Αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα ατυχήματα στην παραλία.

Ο πόνος από τα αγκάθια του αχινού που εισχωρούν στο δέρμα, μπορεί να είναι έντονος, αλλά δεν είναι απαραίτητα ανησυχητικό για την υγεία.

Οι γιατροί συμβουλεύουν να βραχεί η περιοχή με νερό, κατά προτίμηση ζεστό ή με οινόπνευμα. Σε περίπτωση που ο τραυματίας είναι κοντά στο σπίτι, καλό θα ήταν να μουλιάσει το πόδι του για περίπου 30 λεπτά σε καυτό νερό. Το δέρμα μαλακώνει και τα αγκάθια βγαίνουν πιο εύκολα.

Στη συνέχεια, μπορεί να βάλει μαγειρικό λάδι ή ακόμη και αντηλιακό λάδι στα σημεία της επιδερμίδας που έχουν μπει τα αγκάθια. Έτσι, η επιδερμίδα γίνεται λιπαρή και τα αγκάθια γλιστράνε, με αποτέλεσμα να είναι πιο ανώδυνη η αφαίρεσή τους.

Με ένα αποστειρωμένο τσιμπιδάκι ή μια βελόνα που έχει καυτηριαστεί με αναπτήρα, μπορούμε να αφαιρέσουμε τα αγκάθια από το δέρμα. Μετά την αφαίρεσή τους, η περιοχή πρέπει να απολυμανθεί με οινόπνευμα.

Αν παρόλα αυτά μείνουν κάποια μέσα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς πιθανότατα ο οργανισμός θα τα αποβάλλει μόνος του. Η πληγή πρέπει να μείνει ανοιχτή και να μην κλείσει με τραυμαπλάστ ή επίδεσμο, που θα εμποδίσει την έξοδό τους.

Σε περίπτωση που εμφανιστούν σημάδια μόλυνσης, όπως πύον, πρήξιμο ή ερεθισμός, πρέπει να συμβουλευτούμε ένα γιατρό, καθώς πιθανότατα θα χρειαστούμε αντιβιοτικά.


Πηγή: valueforlife.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια