Δημήτρης Καμμένος : Μόνο το Λιμενικό έκανε τις διασώσεις - Αφαντος ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας

Σοβαρές καταγγελίες για την έλλεψη συντονισμού, ουσιαστικά εικόνα διάλυσης του  κρατικού μηχανισμού την κρίσιμη ώρα που καιγόταν το Μάτι, έκανε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος.

Επικαλούμενος στοιχεία από το Λιμενικό Σώμα, ο κ.Καμμένος κατήγγειλε ότι την κρίσιμη ώρα, το Λιμενικό δεν κατάφερε να εντοπίσει σε κανένα τηλέφωνο τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για να λάβει οδηγίες για τον συντονισμό της κατάστασης. Ο λιμενάρχης Ραφήνας επιστράτευσε όλα τα ιδιωτικά σκάφη και άρχισαν να μεταφέρουν κόσμο από τις παραλίες, ενώ περίπου στις 8 -9 το απόγευμα η Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών με τους βατραχανθρώπους της έφτασε στην περιοχή. «Ενας βατραχάνθρωπος είχε ανέβει σε κάθε σκάφος, ιδιωτικό, αλιευτικό και έκανε την περισυλλογή είτε ζωντανών, είτε νεκρών από τη θάλασσα», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: 
Το Λιμενικό διέσωσε 752 άτομα. Η φρεγάτα Ελλη έφτασε πολύ αργά, μετά τη μία τη νύχτα. Εμεινε στα 3,5 μίλια στα ανοιχτά και δεν κατέβασε ούτε βάρκα. Δεν έκανε διάσωση 126 ανθρώπων όπως λέει ο Πάνος Καμμένος».

Ο Δημήτρης Καμμένος κατήγγειλε ακόμη ότι δεν υπάρχει κανένα όργανο που να συγκεντρώσει χρήματα συντονισμένα και με διαφάνεια. «Θα βρεθούμε πάλι να μπαίνουν διάφοροι σε ουρές για να πάρουν πεντοχίλιαρα, όπως έγινε το 2007», κατέληξε.

protothema.gr
_