Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δήλωση του απεργού πείνας Χριστόδουλου Ξηρού

Aναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα indymedia



Όλες οι απαντήσεις των αρμοδίων μέχρι σήμερα τα ίδια λένε: για την ασφάλειά του, κρατείται στην απομόνωση".

Για την ασφάλειά μου, αποφασίσανε να με στείλουν στον τάφο.
Δεν είναι μόνο οι αρχές, αλλά και όσοι επιλεκτικά σιωπούν.
Άρα, σιωπόντας, επικροτούν το βασανισμό μου επί τρεισήμισι χρόνια;
Το να διαφωνούν με τις επιλογές μου είναι θεμιτό.
Εδώ όμως το ζητούμενο είναι άλλο.
Ένας πολιτικός κρατούμενος που βρίσκεται 15 χρόνια στη φυλακή, με τα τρεισήμισι χρόνια στο βασανιστήριο της απομόνωσης και του καψονιού, ζητάει να εκτίσει την ποινή του όπως όλοι.
Οι αρχές, λέγοντας ότι είναι για την ασφάλειά μου η απομόνωση, ομολογούν ευθέως ότι οι φυλακές της χώρας ελέγχονται από συμμορίες -αφού σε 5 φυλακές που μ' έχουν πάει, κρατούμαι πάντα σε απομόνωση.
Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ τιμωρούμαι επειδή δεν έχω φτιάξει κι εγώ συμμορία, εφόσον όλοι όσοι το 'χουν κάνει αυτό έχουν όλα τα προνόμια και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους για υπηρετικό προσωπικό.
Κύριοι του Υπουργείου, αν φοβάστε και υποκύπτετε σε κάθε είδους απειλές τότε δεν διοικείτε εσείς, αλλά οι συμμορίες.

Υποσημείωση: Κυριοι της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, εντάξει, όταν ήρθατε στο Νοσοκομείο Κρατουμένων μου είπατε ότι δεν έχετε χρόνο για μένα, όταν όμως διαθέσατε ξανά το χρόνο σας για να δείτε το συγκρατούμενό μου, επίσης απεργό πείνας, στο διπλανό κρεβάτι απ' το δικό μου στη Νίκαια, και δεν μπορούσατε να με αποφύγετε, δεν ήταν και πολύ κομψό να μου γυρίσετε την πλάτη δηλώνοντας αναρμόδιοι."

Σημείωση της Δικηγόρου : Τον είδα χθες και τρόμαξα, είναι σε άσχημη κατάσταση, σχεδόν αποστεωμένος. 14η ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. 27η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ. ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ. Η πίεσή του, μου είπε, είναι 10 (ξαπλωτός) και 8 (αν καθίσει). Το σάκχαρο γύρω στο 60 μεν, αλλά τρώει τους μύες του και έχει ήδη υπονομεύσει την όρασή του. Το Νοσοκομείο δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα της εξουσιοδοτημένης συνηγόρου του για ενημέρωση, που υποβλήθηκε την περασμένη Δευτέρα. Ενημερώνει μάλλον μόνο το Υπουργείο. Από το τελευταίο, ζητήθηκε από την έτερη συνήγορο του Χριστόδουλου "να υποβάλλει νέο αίτημα ο Χριστόδουλος" για έξοδο από την απομόνωση και οριστική μεταγωγή του σε φυλακή στην Αττική ή Κόρινθο. Το αίτημα πρωτοκολλήθηκε την περασμένη Δευτέρα.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια