Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αυτά είναι τα σεξουαλικά νοσήματα που μπορούν να μεταδοθούν ακόμη και με τη χρήση προφυλακτικού



Το προφυλακτικό είναι ένα μέσο που, εκτός από μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, μπορεί να μας προστατέψει από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Όμως, δεν προστατεύουν από όλα τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ). Σύμφωνα με έκθεση του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών, τα προφυλακτικά φαίνεται ότι είναι λιγότερο αποτελεσματικά όταν πρόκειται για τα ΣΜΝ που κολλούν και μέσω της δερματικής επαφής όπως είναι:
  1. Ο έρπης των γεννητικών οργάνων
  2. Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων
  3. Η σύφιλη
  4. Οι αιδοιόφθειρες


Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (ΗΡV)

Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων μεταδίδεται με την επαφή δέρματος με δέρμα κατά τη διάρκεια του σεξ. Μάλιστα το προφυλακτικό σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να προστατέψει από τον ιό.

Έρπης των γεννητικών οργάνων

Ο έρπης των γεννητικών οργάνων μπορεί να μεταδοθεί με το σεξ στη διάρκεια είτε της έξαρσης, είτε της ύφεσης της ασθένειας. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Αμερικής, εκτός από την ερωτική επαφή, μπορεί να κολλήσει και με το στοματικό σεξ, αλλά και με τη τριβή του δέρματος. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ο ιός μεταδίδεται ακόμη κι όταν δεν προκαλεί συμπτώματα!

Σύφιλη

Το βακτήριο της σύφιλης γνωρίζει μία ραγδαία εξάπλωση μετά το 2000 κυρίως μεταξύ των ομοφυλόφιλων ανδρών. Μεταδίδεται εκτός από τη σεξουαλική επαφή και μέσω των βακτηρίων που περνούν από το δέρμα ή το βλεννογόνο (γεννητικά όργανα, πρωκτός, στόμα) στο δέρμα ή το βλεννογόνο του συντρόφου. Χρειάζεται οπωσδήποτε επαφή σώμα με σώμα, καθώς τα βακτήρια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και δεν ζουν έξω από αυτό.

Αιδοιόφθειρες

Αν και δεν αποτελούν σοβαρή απειλή για την υγεία, οι ψείρες των γεννητικών οργάνων είναι δυσάρεστη εμπειρία. Η μετάδοση γίνεται μέσω της επαφής με τη μολυσμένη περιοχή.


Πηγή: healthreport.gr
_




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια