Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση των φονικών πυρκαγιών στη χώρα



Η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις χειρότερες τραγωδίες στη σύγχρονη ιστορία της και τις εξελίξεις παρακολουθούν στενά τα μεγαλύτερα δίκτυα και εφημερίδες του κόσμου.

«Όσο έπεφτε το σκοτάδι, το μέγεθος της καταστροφής ήταν αδύνατο να εκτιμηθεί. Η χώρα έμοιαζε με ‘πυριτιδαποθήκη’, σύμφωνα με τα σωστικά μέσα, μετά από έναν ξηρό χειμώνα και έναν καύσωνα όπου ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 40ο C», γράφει μεταξύ άλλων ο Guardian.


Το Al Jazeera επικαλείται μαρτυρία κατοίκου της περιοχής: «Το Μάτι δεν υφίσταται πια ως οικισμός. Είδα πτώματα, απανθρακωμένα αυτοκίνητα. Νιώθω τυχερή που ζω».

Το SkyNews, επικαλούμενο το Reuters, αναφέρει τον εντοπισμό απανθρακωμένων ανθρώπων στους δρόμους στο Μάτι.


«Οι φωτιές είναι οι χειρότερες στην Ελλάδα από το 2007, όταν δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη νότια Πελοπόννησο», γράφει ανάμεσα σ’ άλλα το BBC, ενώ στο θέμα αναφέρεται και το ABC News της Αυστραλίας.





Και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το CNN παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, αναφέροντας πως κάνοντας ειδική μνεία στους καύσωνες που πλήττουν ακόμη και τις πιο αναπάντεχες περιοχές της Γηραιάς Ηπείρου, όπως η Σουηδία και η Νορβηγία, ενώ οι New York Times κατέγραφαν τις εξελίξεις LiveBlog.



Πηγή: cnn.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια