Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι μπορεί να υποδηλώνει η μυρωδιά σε διάφορα μέρη του σώματός σας;



Εκτός από τη ελλιπή καθαριότητα, η κάθε άσχημη μυρωδιά στο σώμα σου μαρτυρά πως ίσως υπάρχει ένα θέμα υγείας το οποίο αγνοείς!

Οι άσχημες μυρωδιές είναι ντροπιαστικές, αλλά μπορεί να συμβούν στον καθένα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τηρείς τους κανόνες υγιεινής, αλλά ότι η άσχημη μυρωδιά στο σώμα σου ίσως προκύπτει από ένα θέμα υγείας που αγνοείς και πρέπει να δώσεις περισσότερη προσοχή από ότι νομίζεις.

Η κάθε άσχημη μυρωδιά στο σώμα σου κάτι μαρτυρά! Διάβασε αναλυτικά!

Άσχημη μυρωδιά στο κρανίο

Τα μαλλιά του καθενός μπορεί να λαδώσουν… αλλά μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται πως μυρίζει το κρανίο τους. Οι ειδικοί το χαρακτηρίζουν ως ένα «σύνδρομο δυσοσμίας των μαλλιών». Τι το προκαλεί; Ακόμα παραμένει άγνωστο. Από βακτήρια μέχρι και μύκητες φαίνεται πως είναι οι ένοχοι για τα super λιπαρά μαλλιά που συσσωρεύουν τις μυρωδιές από το περιβάλλον, ενώ άλλοι θεωρούν πως πρόκειται για μια ανισορροπία στις ορμόνες.

Άσχημη μυρωδιά από τον ιδρώτα

Ο καθένας μπορεί να μυρίζει άσχημα όταν ξεχνάει να βάλει αποσμητικό! Αλλά υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα κι αν βάλουν αποσμητικό, η μασχάλη μυρίζει… Φυσιολογικά, οι εκκριτικοί αδένες παράγουν ιδρώτα, ο οποίος τις περισσότερες φορές μυρίζει άσχημα. Αλλά υπάρχουν και οι apocrine αδένες που παράγονται κυρίως στη μασχάλη, στη βουβωνική περιοχή και γύρω από τις θηλές.

Αυτοί οι αδένες απελευθερώνουν ιδρώτα ανταποκρινόμενοι σε διάφορους παράγοντες όπως είναι το άγχος! Όταν τα βακτήρια στο δέρμα αρχίζουν να διασπούν αυτόν τον τύπο ιδρώτα, τότε μπορεί να προκαλέσουν μια δυσάρεστη οσμή. Τώρα γνωρίζεις γιατί ο ιδρώτας σου μυρίζει άσχημα όταν είσαι αγχωμένος. Χαλάρωσε και κάνε ένα ντους!

Κακοσμία στόματος

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την κακή αναπνοή, από την κακή οδοντική υγιεινή μέχρι και το φαγητό. Αλλά αν ακολουθήσεις τους κανόνες και εξακολουθείς να υποφέρεις από την κακή αναπνοή, τότε κάτι άλλο κρύβεται πίσω από αυτή τη μυρωδιά! Η επίμονη κακοσμία μπορεί να προκληθεί από:
  • Κατανάλωση ορισμένων τροφίμων, όπως σκόρδο, κρεμμύδια και μπαχαρικά.
  • Αϋπνία. Η κατάσταση του ύπνου έχει συσχετιστεί έντονα με το διαβήτη, την υψηλή αρτηριακή πίεση και άλλες καρδιακές παθήσεις.
  • Μερικοί καρκίνοι και διαταραχές στο μεταβολισμό μπορεί να οδηγούν σε κακοσμία του στόματος.
  • Οι μικρές πέτρες που σχηματίζονται στις αμυγδαλές και καλύπτονται από βακτήρια.

Άσχημη μυρωδιά στα ούρα

Εντάξει τα ούρα ποτέ δεν έχουν ευχάριστη μυρωδιά, αλλά η αιτία της οσμής τους μπορεί να είναι είτε καλοήθης είτε κακοήθης. Κανονικά τα ούρα πρέπει να έχουν λεπτές μυρωδιές που μοιάζουνε με αμμωνία ή να είναι άοσμα. Αν, όμως, η μυρωδιά τους δεν υποφέρεται και κατά τη διάρκεια της ούρησης πονάς, έχεις ένα αίσθημα καύσης, τότε κάτι άλλο συμβαίνει και θα πρέπει να επισκεφτείς το γιατρό σου.

Η λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος και ο διαβήτης είναι κακοήθεις λόγοι, ενώ το φαγητό που έφαγες χθες το βράδυ είναι καλοήθης λόγος.

Άσχημη μυρωδιά στα πόδια

Υπάρχουν περισσότεροι αδένες στα πόδια μας από οπουδήποτε αλλού στο σώμα Ωστόσο, σε αντίθεση με τους άλλους ιδρωτοποιούς αδένες στο σώμα σου που εκκρίνονται από τη θερμότητα, την άσκηση ή την ένταση, οι αδένες ιδρώτα στα πόδια εκκρίνονται συνεχώς. Περισσότερος ιδρώτας σημαίνει και περισσότερη «τροφή» για την ανάπτυξη βακτηρίων που παράγουν οσμές. Ευτυχώς για τα πόδια η λύση είναι εύκολη αν τηρείς τους κανόνες υγιεινής.

Μυρωδιά στο ευαίσθητο σημείο

Η μυρωδιά εκεί κάτω μπορεί να οφείλεται στην περίοδο, σε μολύνσεις, αλλά και στην κακή υγιεινή. Αν και οι περισσότερες μυρωδιές είναι εντελώς φυσιολογικές, υπάρχουν μερικές που πρέπει να σε ανησυχήσουν, καθώς μπορεί να σημαίνουν μια σημαντική λοίμωξη. Ραντεβού με το γιατρό λοιπόν!


Πηγή: ipop.gr
_




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια