Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καβάλα: Αλλοδαποί παρίσταναν τους κωφάλαλους για να βγάζουν «μεροκάματο»

Μια νεαρή κοπέλα και ένα παιδί, που έδειχναν να συνεννοούνται στη νοηματική, τριγύριζαν στους δρόμους της Καβάλας το πρωί του Σαββάτου δείχνοντας στους περαστικούς έντυπα
με το λογότυπο συλλόγου ατόμων με αναπηρία και ζητώντας τον οβολό τους για την οικονομική του ενίσχυση.

Με την μέθοδο αυτή, αποσπούσαν διάφορα χρηματικά ποσά από τους ανυποψίαστους πολίτες ως την στιγμή που τους αντιλήφθηκαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και τους σταμάτησαν για να διαπιστώσουν αν είχαν άδεια για την διενέργεια εράνου. Όπως αποδείχθηκε, όχι μόνο δεν διέθεταν, αλλά και το έγγραφο που έδειχναν ήταν... δικής τους κατασκευής! Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, αποδείχθηκε ότι η 21χρονη γυναίκα και ο 14χρονος που συνόδευε ήταν αλλοδαποί και μάλιστα... μιλούσαν και άκουγαν άριστα!

Όμως, προσποιούνταν τους κωφάλαλους για να βγάζουν «μεροκάματο» και ήδη είχαν αποκομίσει 67 ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν όπως και το πλαστό έγγραφο. Και οι δυο προσήχθησαν στην Ασφάλεια, που τους οδήγησε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας κατηγορούμενους για απάτη, ενώ αναζητούνται οι κηδεμόνες του ανήλικου που κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας του.

Μάνος Τσαγκαράκης
πηγή: Πρώτο Θέμα

_




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια