Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το φρούτο που κάνει καλό στην υγεία των ματιών μας κι όχι μόνο!



Το φρούτο που κάνει καλό στην υγεία των ματιών κι όχι μόνο, σύμφωνα με νέα έρευνα, είναι το πορτοκάλι.

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «The American Journal of Clinical Nutrition», εξέτασε 2.000 ενήλικες, ηλικίας άνω των 50 ετών για ένα διάστημα 15 χρόνων, προκειμένου να διαπιστώσει τα οφέλη που έχουν τα πορτοκάλια στην υγεία των ματιών.

Παρόλο που εξετάστηκαν και τα οφέλη που προσφέρουν τα άλλα φρούτα, τα πορτοκάλια ήταν τα μόνα που αποδείχθηκε ότι μπορούν να λειτουργήσουν προληπτικά κατά της μυωπίας.


Σύμφωνα με τον Bamini Gopinath, επικεφαλής ερευνητή της μελέτης και αναπληρωτή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ, οι άνθρωποι που τρώνε τουλάχιστον ένα πορτοκάλι την ημέρα, παρουσιάζουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας σε σύγκριση με τους ανθρώπους που δεν τρώνε ποτέ πορτοκάλια.

Κι αν σου ακούγεται λίγο υπερβολικό το ένα πορτοκάλι την ημέρα, σύμφωνα με την έρευνα, η κατανάλωση πορτοκαλιών μία φορά την εβδομάδα μπορεί να έχει επίσης σημαντικά οφέλη στην υγεία των ματιών.

Παράλληλα, μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «Stroke», μια έκδοση του American Heart Association, συνέδεσε την κατανάλωση των εσπεριδοειδών φρούτων με το χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου.

Τα οφέλη, όμως, των πορτοκαλιών δεν σταματάνε εδώ, αφού τα εσπεριδοειδή αποδεικνύεται ότι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για το σώμα μας κι όταν είμαστε άρρωστοι.

Σύμφωνα με τη Marisa Moore, διαιτολόγο, διατροφολόγο και πρώην εκπρόσωπο Τύπου της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας, δήλωσε στο Health ότι παρόλο που η βιταμίνη C που υπάρχει στα πορτοκάλια δεν μπορεί να αποτρέψει ένα κρύωμα, μπορεί, ωστόσο, σύμφωνα με έρευνες, να μας βοηθήσει να αναρρώσουμε πιο γρήγορα.


Πηγή: ipop.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια