Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιατί ένα βρέφος κλαίει το βράδυ και δεν κοιμάται;


Το κλάμα του μωρού είναι το μεγαλύτερο άγχος των γονιών, που τους προκαλεί ακόμη και πανικό.

Ειδικά, όταν το κλάμα είναι επίμονο και δεν μπορεί ούτε να κοιμηθεί. Είναι, τότε, που οι νέοι κυρίως γονείς φτιάχνουν στο κεφάλι τους το χειρότερο σενάριο, για το τι μπορεί να έχει το μωρό. Ωστόσο, ο λόγος γι’ αυτήν τη γκρίνια, που συνοδεύεται με κλάμα, στην πραγματικότητα, είναι πιο απλός, απ’ όσο νομίζετε.

Δείτε παρακάτω για ποιους λόγους μπορεί να κλαίει το μωρό.

Είναι κουρασμένο

Όταν το μωρό δεν κοιμάται αρκετά ή δεν κοιμάται καλά, κουράζετε και αυτό εκδηλώνεται με γκρίνια. Ειδικά, όταν προσπαθεί να κοιμηθεί και δεν τα καταφέρνει.

Πεινάει

Ο ύπνος και το τάισμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, σε ένα μωρό. Όταν, λοιπόν, το μωρό δεν τρώει καλά ή δεν το έχει χορτάσει το γάλα ή πεινάει, δεν υπάρχει περίπτωση να κοιμηθεί. Αντίθετα, θα βγάλει γκρίνια που θα συνοδεύεται από κλάμα.

Κρυώνει

Τα μωρά πρέπει να αισθάνονται ζεστά και άνετα και όταν δεν συμβαίνει αυτό, δεν κοιμούνται. Γι’ αυτό τους κρύους μήνες θα πρέπει να δώσετε βάση στο ντύσιμο του μωρού, για τον ύπνο. Γιατί, αν κρυώνει, δεν θα καταφέρει να κοιμηθεί καλά. Το ίδιο ισχύει και με τους ζεστούς μήνες, όταν το μωρό ζεσταίνεται πολύ.

Βγαίνει εκτός προγράμματος

Το πρόγραμμα είναι σημαντικό για ένα μωρό. Όταν πριν κοιμηθεί, ακολουθείτε μία ρουτίνα ύπνου (μπάνιο, μασάζ, τάισμα, νανούρισμα) και αυτή διαταραχθεί, τότε το μωρό θα «αποσυντονιστεί». Αυτό θα το παρατηρήσετε σε βραδινές εξόδους με το μωρό ή αν ένα βράδυ δεν ακολουθήσετε το πρόγραμμά του.

Δεν είναι καλά

Αν, όμως, η γκρίνια αυτή διαρκεί και δεν συντρέχει κάποιος από τους παραπάνω λόγους, θα πρέπει να ενημερώσετε τον παιδίατρο, προκειμένου εκείνος να σας κατευθύνει σχετικά.


Πηγή: mothersblog.gr
_




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια