Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χαρακόπουλος: Επί Ιγνατίου άνθησε ο μοναχισμός στη Λάρισα

Ο εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος παρακολούθησε τον αρχιερατικό εσπερινό στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Αγίου Νικοδήμου στον Πυργετό. Μετά τον εσπερινό, στον οποίο προέστη ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ως τοποτηρητής της χηρεύουσας μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, ο Θεσσαλός πολιτικός συνεχάρη τον καθηγούμενο της Μονής γέροντα Ειρηναίο για το έργο που επιτελεί.

Σε δήλωσή του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος τονίζει ότι «μια από τις αρετές του μακαριστού δεσπότη μας κυρού Ιγνατίου ήταν η αγάπη του για τον μοναχισμό. Επί των ημερών του φιλομόναχου επισκόπου μας ο Όλυμπος γίνεται σημείο αναφοράς με τα μοναστήρια που ιδρύονται στη μητρόπολη Λαρίσης. Τα μοναστήρια ήταν πάντα φάροι όχι μόνο της Ορθοδοξίας αλλά και του ελληνισμού! Ιδιαίτερα στις μέρες μας, με τους έντονους ρυθμούς της ζωής που το άγχος έχει διαστάσεις σύγχρονης επιδημίας, ενώ το άχθος των προβλημάτων φαντάζει ασήκωτο, μια βαθιά ανάσα, εδώ, στα μοναστήρια του Ολύμπου, μας δίνει δύναμη και αισιοδοξία.

Επιπλέον, τα μοναστήρια μπορούν να αποτελέσουν και πόλο έλξης θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή τόσο από το εσωτερικό όσο και από ομόδοξες γειτονικές μας χώρες».

Στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Ι.Μ. Αγίου Νικοδήμου παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Μανώλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ευθύμιος Μπουζέκης, Γιώργος Νικολάου και Αθανάσιος Καραναστάσης και πλήθος προσκυνητών.

 

κεντρική φωτό: Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον ηγούμενο της Μονής Αγίου Νικοδήμου π. Ειρηναίο, τον δήμαρχο Τεμπών  Κώστα Κολλάτο και τον δημοτικό σύμβουλο Ευθύμιο Μπουζέκη.

 

 Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στο αρχονταρίκι της Μονής με τον τοποτηρητή Λαρίσης, μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο, τον ηγούμενο της Μονής Αγίου Νικοδήμου π. Ειρηναίο και τον δήμαρχο Τεμπών Κώστα Κολλάτο.


_




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια