Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χαρακόπουλος: Ούτε μια παραίτηση για τη φονική πυρκαγιά;

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα των ευθυνών της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική που στοίχισε τη ζωή σε 88 ανθρώπους, ενώ ακόμη υπάρχουν δεκάδες αγνοούμενοι και τραυματίες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Το μέγεθος της τραγωδίας που προκάλεσε η πύρινη λαίλαπα στην ανατολική Αττική είναι πραγματικά ασύλληπτο. Η σκέψη μας είναι συνεχώς με τους ανθρώπους που επλήγησαν από τη φωτιά, και πρωτίστως με αυτούς που ακόμη δίνουν μάχη για τη ζωή τους στα νοσοκομεία και στους συγγενείς όσων έχουν χάσει τη ζωή τους. Όλες τις προηγούμενες ημέρες επιλέξαμε να μην θίξουμε τις προφανείς ευθύνες που οδήγησαν στην εκατόμβη νεκρών συνανθρώπων μας. Η Νέα Δημοκρατία και ο αρχηγός της ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετηθήκαν με υπευθυνότητα και με χαμηλούς τόνους, στην κατεύθυνση της αρωγής προς τους πληγέντες και της επούλωσης των πληγών.

Είναι, όμως, πασιφανές ότι αιωρούνται βασανιστικά τα ερωτήματα για τον τρόπο διαχείρισης της πυρκαγιάς, από τις πρώτες στιγμές που εκδηλώθηκε, για την ολιγωρία στην αναχαίτισή της, για την παντελή απουσία συντονισμού, για την αδυναμία έγκαιρης ενημέρωσης των κατοίκων και την μη αποτελεσματική εφαρμογή ενός σχεδίου εκκένωσης, που οδήγησε στον εγκλωβισμό εκατοντάδων ανθρώπων σε μια πραγματική “φάκα θανάτου”. Ζητήματα προκύπτουν, επίσης, με τον συντονισμό της διάσωσης όσων είχαν καταφύγει για να σωθούν στη θάλασσα. Κι όμως, σε όλες τις ερωτήσεις που είχαμε απευθύνει εγκαίρως στον κ. Τόσκα, για την προετοιμασία ενώπιον της αντιπυρικής περιόδου, οι απαντήσεις που λάβαμε ήταν καθησυχαστικές για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού.

 

Μεταθέτουν με θράσος τις ευθύνες στα θύματα!

Εντούτοις, η κυβέρνηση όλες αυτές τις ημέρες έχει αποδυθεί σε μια απόπειρα να αποσείσει από πάνω της τις ευθύνες, μεταθέτοντάς τες σε όποιον άλλον, ακόμη και στους ίδιους τους κατοίκους και στα θύματα της πυρκαγιάς, όπως με περίσσιο θράσος έπραξε ο κ. Καμμένος. Η κοινωνική κατακραυγή οδήγησε τον κ. Τσίπρα στην δήθεν ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, που έγινε για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, καθώς δεν συνεπαγόταν καμία παραίτηση. Ο φάκελος, όμως, των ευθυνών μόλις τώρα άνοιξε, και οι κυβερνώντες θα κληθούν να δώσουν πειστικές απαντήσεις στην ελληνική κοινωνία.

Αυτό, όμως, που επείγει αυτές τις στιγμές, είναι η στήριξη στους κατοίκους που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά, ώστε να σταθούν γρήγορα και πάλι στα πόδια τους. Και επιπλέον, να ληφθούν άμεσα όλα τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην έχουμε οποιαδήποτε επανάληψη των όσων συνέβησαν στην ανατολική Αττική».


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια