Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι διάλογοι των κατηγορουμένων του κυκλώματος με τις πλαστές άδειες παραμονής

Τις καταγεγραμμένες συνομιλίες μεταξύ των κατηγορουμένων για την μεγάλη υπόθεση νομιμοποίησης αλλοδαπών στη χώρα μας δημοσιεύει το CNN Greece. Τα στοιχεία που
περιλαμβάνονται στη δικογραφία αποτυπώνουν τις συνεννοήσεις μεταξύ των κατηγορουμένων για τα πλαστά έγγραφα που φρόντιζαν να περιέχει ο φάκελος του κάθε αλλοδαπού για να διεκδικήσει τη νομιμοποίησή του. Σύμφωνα με τους αδιάφθορους της ΕΛΑΣ που ερευνούσαν για μήνες το πολυδαίδαλο παράνομο σύστημα, οι συλληφθέντες δικηγόροι και δημόσιοι υπάλληλοι έπαιρναν μέχρι και 1300 ευρώ από κάθε αλλοδαπό ενδιαφερόμενο. Μάλιστα πολλές φορές συνόδευαν οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι τους αλλοδαπούς στις περιφέρειες της επαρχίας όπου βρίσκονταν οι συνεργοί τους, για να καταθέσουν το φάκελο τους.
Σύμφωνα με μια συνομιλία μάλιστα ανάμεσα σε δυο εμπλεκόμενους, οι τιμές σε λίγο καιρό θα άλλαζαν.....
Α. "Να σου πω, σε αυτόν που θα τα βάλεις, αυτό που σου ‘πα έχει πολλά ένσημα και έχει κάνει δυο φορές;"
Β. "Στη Λάρισα "
Α. "Στη Λάρισα;"
Α. "Εκεί πήρα τηλέφωνο και ρώτησα ναι "
Β. "Πόσο πάει αυτό όλο;"
Α. "6,5 κατοστάρικα "
Β. "Τι;"
Α. "6,5 κατοστάρικα συν το παράβολο"
Β. α...
Α. "Και το 50άρικο για τη διαδρομή που θα πάμε. "
Β. "Δηλαδή αυτό πάει 700;"
Α. "Ναι."
Β. "Ναι ναι αν βάζεις παράβολα. Παράβολο πόσο έχει 316;"
Α. "Ναι 320."
Β. "Άρα πήγε 100αρικο.100 ευρώ πήγε αυτό".
Α. "Και την άλλη εβδομάδα θα αλλάξουμε τιμές. θα ανέβουνε προς τα επάνω. "
Β. "Που;"
Α. "Παντού."
Οι αλλοδαποί βάσει του νόμου θα έπρεπε να παρουσιάσουν στον φάκελο τους στοιχεία που να δείχνουν ότι είναι στην Ελλάδα για τουλάχιστον επτά χρόνια. Για να το αποδείξουν αυτό, οι εμπλεκόμενοι κατηγορούμενοι φέρονται να έβαζαν στο φάκελο πλαστά χαρτιά από νοσοκομεία με προγενέστερες ημερομηνίες, πλαστά μισθωτήρια συμβόλαια, ενώ είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος μεταξύ δυο κατηγορουμένων όταν έγινε αντιληπτό ότι χρησιμοποίησαν τον ίδιο πλαστό λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας σε οκτώ διαφορετικούς φακέλους!!!!!!
Α. "Σου λέω κάτσε και πρόσεχε αλλά εσύ όλο μαλ... κάνεις. "
Β. "Τι μαλα... κάνω ; Τι μου λες;"
Α. "Ένα χαρτί από cosmote το έχουν βάλει οχτώ φορές, ίδια διεύθυνση, ίδιο λογαριασμό, μόνο όνομα αλλάζουμε. "
Α. "Οχτώ φορές; Που είναι αυτό οχτώ φορές;"
Β. "Οχτώ φορές, ναι οχτώ φορές. "
Άλλες φορές πάλι, έβαζαν μέσα στα δικαιολογητικά πλαστά χαρτιά από αγορές που ποτέ δεν είχαν γίνει από μεγάλα πολυκαταστήματα, αλλά και με δήθεν συναλλαγές από τράπεζες που όμως δεν λειτουργούν πια στη χώρα μας και άρα δεν θα μπορούσε να γίνει έλεγχος γνησιότητας από τις κατά τόπους περιφέρειες. Ένας τέτοιος διάλογος είναι αυτός που ακολουθεί....
Α. "Αυτοί που πάμε ,τι έχουν οι περισσότεροι;"
Β. "Western Union και τράπεζες. "
Α. "Τα αρχικά να είναι καλά. "
Β. "Τα αρχικά πάντα τους λέω και βγαίνουνε τράπεζες ρε Νίκο , που δεν μπορούν να ελεγχθούν κιόλας."
Α. .. "αν λείπει από μέσα από κάποιο χρόνο και τέτοια και είναι προβληματικό να το βγάζουμε λέει, δηλαδή αν φαίνεται ότι είναι έτσι προβληματικό πολύ και, να το βγάζουμε δεν τον απασχολεί."
Β. "Το 2013 το 2014 το 2015 και το 2016 συνήθως είναι wester Union είναι Κωτσόβολος και Πλαίσιο είναι και εισιτήρια λεωφορείου."
Όπως προκύπτει τα μέλη έπαιρναν τα χρήματα σε δυο φάσεις. Η πρώτη όταν συγκέντρωναν τα πλαστά χαρτιά για το φάκελο του αλλοδαπού και τα υπόλοιπα όταν έφταναν στην πόλη της επαρχίας όπου θα κατέθεταν το φάκελο στην τοπική περιφέρεια. 
Α. "Τι να μεταφέρω;"
Β. "Ότι μπορούμε απ´όλα αυτά που έχουμε κάνει τι μπορούμε με συν άλλα 300 "
Α. "Ότι μπορούμε συν άλλα 300; Απ´αυτά που έχουμε κάνει;"
Β. "Ναι ρε παιδί μου. κοίταξε εγώ έχω κανονίσει να παίρνω από 1300."
Ο όγκος της έρευνας για τους αδιάφθορους της ΕΛΑΣ είναι τεράστιος και δεν σταματά με την υποβολή της δικογραφίας στις δικαστικές αρχές. Χιλιάδες έγγραφα που έχουν κατασχεθεί ερευνώνται και αναλύονται ένα ένα από τους αστυνομικούς της διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ενώ έρευνες θα γίνουν και σε πολλές περιφέρειες της Ελλάδας και τα αποτελέσματα θα δοθούν στον ανακριτή. 

Μίνα Καραμήτρου - cnn.gr


_




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια