Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΕΥΠΣ: «Τα μνημόνια φεύγουν, οι περικοπές και η κοροϊδία συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό …. Ως πότε;»

''Δηλαδή με λίγα λόγια και κατανοητά, με τις διατάξεις του προτεινόμενου  Π.Δ. καταργείται η ημερήσια αποζημίωση των 9,78 ευρώ και κανένας υπάλληλος δεν θα δικαιούται σε Α΄ και Β΄ φυλακή ημερήσια αποζημίωση καθόσον δεν υφίσταται χιλιομετρική απόσταση άνω των 50 χιλιομέτρων, εκτός ίσως εξαιρετικών περιπτώσεων'' αναφέρει η ΠΟΕΥΠΣ.

Η ανακοίνωση:

     Η πολυδιαφημιζόμενη και πολυσυζητημένη έξοδος από τα μνημόνια, που τόσο ταλαιπώρησαν τον τόπο και τον λαό, είναι πραγματικότητα. Τα μνημόνια μας  αποχαιρετούν!!! Ποιος τελικά είναι αυτός που θα διαφωνούσε με την προοπτική αυτή, που θα βάλει φρένο μετά από πολλά χρόνια στη συνεχή, σκληρή φτωχοποίηση μέσω των ατελείωτων περικοπών των μισθών μας.

    Σύμφωνα με το αφήγημα των κυβερνώντων έρχονται καλύτερες ημέρες για όλους! Πώς όμως αυτό συνάδει με τα σχέδια που έχουν ετοιμάσει, γιατί για μία ακόμα φορά τεχνηέντως και εν κρυπτώ, προσπαθώντας να μας ξεγελάσουν.

    Μετά το νέο μισθολόγιο, που επέβαλαν και τις μεγάλες μειώσεις (προσωπική διαφορά, κρατήσεις ενός έτους), την συνεχή και καταδικαστική για το χαμηλόβαθμο προσωπικό άρνηση δημιουργίας βαθμολογίου, έρχεται η σειρά των μεγάλων περικοπών και της σφαγής, που δικαίως και με μεγάλο κόπο παίρνει ο Έλληνας Πυροσβέστης, μέσω των περιπολιών και της συμμετοχής του στα δασικά συμβάντα! Ότι δηλαδή επιπλέον έχει απομείνει, να χτυπηθεί ανελέητα, αφού αυτό θα σώσει και τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας!!!

    Οι διατάξεις λοιπόν του παραπάνω Π.Δ., χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψη τους την ιδιαιτερότητα του πυροσβεστικού επαγγέλματος, περικόπτουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, το 70% των εκτός έδρας  αποζημιώσεων, αφού για το δικαίωμα λήψης του θα πρέπει κάποιος να διανύσει τα 50 χλμ, ανεξαρτήτως του είδους της μετακίνησης, ενώ για την λήψη των 80 ευρώ, της διανυκτέρευσης δηλαδή θα αποζημιώνεται, όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω, μόνο για εργασία πέραν της προγραμματισμένης βάρδιας!!! (επί της ουσίας ποτέ και σπάνια).

     Προηγουμένως φρόντισαν βεβαίως, αποκρύπτοντας και προετοιμάζοντας όλα τα παραπάνω, με την υπ’αριθμ. 1663/134/09.07.2018 τροπολογία να δώσουν παράταση στις δύο προηγούμενες παρατάσεις μέχρι 31.12.2018 για την σύνταξη του νέου Π.Δ. που αφορά τους όρους και προϋποθέσεις καταβολής των δαπανών μετακίνησης, παρατείνοντας με έντεχνο τρόπο την υφιστάμενη κατάσταση για ευνόητους λόγους!!! 

    Αναλυτικότερα το σχέδιο-λαιμητόμος, προβλέπει ότι η ημερήσια αποζημίωση καταβάλλεται σε αντίθεση με τα οριζόμενα στο ν. 4336/2015, όπως παρακάτω: «Στα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος τα οποία διανυκτερεύουν  στην ύπαιθρο, εκτός  προγραμματισμένης νυχτερινής βάρδιας, η οποία πραγματοποιείται σε συνέχεια της προηγούμενης απογευματινής βάρδιας ή προηγείται της επόμενης πρωινής βάρδιας».

     Δηλαδή, με τις διατάξεις του προτεινόμενου  Π.Δ. οι μοναδικοί υπάλληλοι που θα δικαιούνται ολόκληρη την ημερήσια αποζημίωση θα είναι εκείνοι που γι αυτούς  σωρευτικά ισχύουν τα εξής:

             δεν βρίσκονται σε προγραμματισμένη Γ΄φυλακή (έκτακτη νυχτερινή βάρδια)

             είτε προέρχονται από προηγούμενη προγραμματισμένη Β’ φυλακή είτε θα εκτελέσουν και Α’ φυλακή.

Οι εν λόγω υπάλληλοι  στην προκειμένη περίπτωση θα δικαιούνται συνολικά 80€ καθώς η ημέρα επιστροφής, θα συμπίπτει με την ημέρα λήξης εργασιών.     

Δηλαδή με λίγα λόγια και κατανοητά, με τις διατάξεις του προτεινόμενου  Π.Δ. καταργείται η ημερήσια αποζημίωση των 9,78 ευρώ και κανένας υπάλληλος δεν θα δικαιούται σε Α΄ και Β΄ φυλακή ημερήσια αποζημίωση καθόσον δεν υφίσταται χιλιομετρική απόσταση άνω των 50 χιλιομέτρων, εκτός ίσως εξαιρετικών περιπτώσεων.

 

Επίσης με το προτεινόμενο Π.Δ. αλλάζουν και:

 Εκπαιδευτική αποζημίωση:  Μέχρι τώρα τα στελέχη αποζημιώνονται με την εκπαιδευτική αποζημίωση που προβλέπεται εφόσον αφορά φοίτηση σε επίσημο σχολείο. Σε διαφορετική περίπτωση, η εκπαίδευσή τους αντιμετωπίζεται ως μετακίνηση εκτέλεσης Υπηρεσίας και καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση, έξοδα διανυκτέρευσης και κίνησης. Με το προωθούμενο  σχέδιο π.δ. η εκπαίδευση αντιμετωπίζεται ως απόσπαση και το εκπαιδευόμενο στέλεχος δικαιούται την αποζημίωση έως 300€/μηνιαία δαπάνη.

Έξοδα απόσπασης: Ως έξοδα απόσπασης για υπηρεσιακούς λόγους το σχέδιο Π.Δ. προβλέπει την καταβολή των εισιτηρίων και χορηγεί μηνιαίο ποσό 300 € για να καλυφθεί η σίτιση και η διανυκτέρευση του υπαλλήλου στον τόπο απόσπασης.

Έξοδα μετάθεσης - αποστρατείας (Οριστικής μετεγκατάστασης): Ως έξοδα μετάθεσης αναγνωρίζονται, για μετάθεση υπαλλήλου  μόνο για υπηρεσιακούς λόγους και χωρίς αίτηση του υπαλλήλου, τα εισιτήρια του μετατιθεμένου και της οικογενείας του και τα αντίστοιχα έξοδα. Για τα έξοδα μεταφοράς οικοσκευής προβλέπεται βασικό ποσό 700 € για χερσαία μεταφορά μέχρι 150 χιλιόμετρα και θέτει ως ανώτατο ποσό το ποσό των 2.200 €. Σύμφωνα με το σχέδιο π.δ. δεν δικαιούνται έξοδα μετάθεσης-αποστρατείας όσοι τίθενται εκτός Υπηρεσίας με αίτηση αποστρατείας ή παραίτησης.

             Στο προτεινόμενο σχέδιο Π.Δ. χωρίς αμφιβολία παραβιάζονται κατάφωρα οι κανόνες δικαίου και θέτει δυσμενέστερες προϋποθέσεις, παραβλέποντας σκοπίμως το γεγονός ότι οι πυροσβέστες εργάζονται πέραν του νομίμου ωραρίου ατελείωτες ώρες υπερεργασίας, χωρίς δικαίωμα λήψης υπερωριών!

             Στο προτεινόμενο σχέδιο Π.Δ., καταργείται ακόμα και το ελάχιστο ποσό των 9,78 ευρώ την ημέρα που ισχύει χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό, όπως και την αποζημίωση των 39,13 ευρώ για την διανυκτέρευση στην ύπαιθρο (εργασία σε δασικά συμβάντα)!!!

             Στο προτεινόμενο σχέδιο Π.Δ. επί της ουσίας για να αποζημιωθεί ένας πυροσβέστης για αυθημερόν μετακίνηση θα πρέπει να διανύσει απόσταση άνω των πενήντα χιλιομέτρων από την έδρα της Υπηρεσίας και για διανυκτέρευση θα αποζημιωθεί μόνο στην περίπτωση που θα παρέχει εργασία πέραν της προγραμματισμένης βάρδιας.

             Στο προτεινόμενο σχέδιο Π.Δ. δεν έχει λάβει υπόψη του την περίπτωση επιφυλακής και την διαφορετικότητα εκτέλεσης Υπηρεσίας 24ωρο,16ωρο, 12ωρο, 8ωρο.

             Στο προτεινόμενο σχέδιο Π.Δ σε περίπτωση συμβάντος παρέχεται ημιδιατροφή με δαπάνη της Υπηρεσίας και διατροφή με αφαίρεση το ½ της αποζημίωσης.

             Στο προτεινόμενο σχέδιο Π.Δ σε περίπτωση συμβάντος δεν γίνεται πρόβλεψη κάλυψης αυτών των δαπανών και ιδιαίτερα της πλήρους σίτισης και κάλυψης καταλύματος των υπαλλήλων.

    Όλα αυτά θα έχουν ως αποτέλεσμα, στις περιπτώσεις επέμβασής μας σε δασικά συμβάντα, η Υπηρεσία θα υποχρεούται άμεσα στην παροχή τριών γευμάτων (πλήρη γεύματα) καθώς και στην παροχή διανυκτέρευσης σε ξενοδοχειακό κατάλυμα, γεγονός που δεν έχει προβλεφθεί και σίγουρα στην εφαρμογή του θα προκαλέσει ανυπέρβλητα προβλήματα!

    Το μεγάλο αυτό χτύπημα που επιχειρείται εν κρυπτώ και αποτελεί ντροπή για την προσφορά του απλού μαχητή πυροσβέστη, είναι καταφανέστατα ιδιαίτερα δυσμενέστερο από το νόμο, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον σκοπό του νομοθέτη ενώ υπάρχει  υπέρβαση νομοθετικής εξουσιοδότησης σε πολλά μέρη του!

   Το σπουδαιότερο όλων όμως είναι ότι οι εμπνευστές του προτεινόμενου Π.Δ. δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ στην ανικανότητά τους αλλά και στην σπουδή τους για να βρουν άμεσα κάποιον κωδικό μέσω του οποίου θα μειώσουν έτσι περισσότερο τις δαπάνες των Υπουργείων τους, κάτι δεν υπολόγισαν σωστά:

Την οργή και την αντίδραση όλων μας, μέσω τόσο των δικαστικών

 προσφυγών, όσο και των αντιδράσεων σε κάθε επίπεδο για την

μεγάλη αδικία που συντελείται διαρκώς εις βάρος μας!

   Χτύπησαν και συνεχίζουν να χτυπούν όχι μόνο τις τσέπες μας αλλά το χειρότερο, το φιλότιμό μας! Η απάντησή μας έρχεται και θα είναι αμείλικτη!

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                      ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


_




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια