Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Λέσβου: Το «φαινόμενο προσφυγικό» δεν είναι ένα προσωρινό φαινόμενο με τάσεις εξασθένισης


''Ζητάμε από τους κυρίους Διοικητές των Υπηρεσιών αλλά και τον Αστυνομικό Διευθυντή της Δ.Α. Λέσβου ορθότερη διαχείριση του Αστυνομικού Προσωπικού'' υπογραμμίζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου
 
  Παρακολουθώντας με αγωνία και ανησυχία τα τεκταινόμενα γύρω από το μεταναστευτικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και όλη η Ευρώπη , ένα βάρος το οποίο όπως φαίνεται κατά βάση έπεσε στις πλάτες της Ελληνικής Αστυνομίας , η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λέσβου διαμαρτύρεται για τις εργασιακές συνθήκες του Αστυνομικού Προσωπικού της Δ.Α. Λέσβου.

  Το «φαινόμενο προσφυγικό» δεν είναι ένα προσωρινό φαινόμενο με τάσεις εξασθένισης, το βλέπουμε και το βιώνουμε έντονα τα τελευταία χρόνια ειδικά εμείς που υπηρετούμαι στη Λέσβο. Το Αστυνομικό Προσωπικό της Δ.Α. Λέσβου δοκιμάζεται έντονα τα τελευταία χρόνια.

  Με τα λύπης διαπιστώνουμε μετά και από καταγγελίες αστυνομικών ότι εδώ και αρκετό καιρό το αστυνομικό προσωπικό αρκετών υπηρεσιών και ειδικά της έδρας δεν έχει λάβει τις οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις του. Εργάζονται σε διπλό ή τριπλό κυλιόμενο ωράριο και μη, δίχως να λαμβάνουν τις οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις τους

  Τις τελευταίες δύο ημέρες παρατηρήσαμε μετά και τις έντονες αντιδράσεις του αστυνομικού προσωπικού που υπηρετεί στην Υ.Α. Μυτιλήνης ότι γίνονται σημαντικές αλλαγές στο ωράριο εργασίας (ήτοι να έχει γίνει τροποποίηση του ωραρίου στις ακόλουθες βάρδιες 05.00-13.00, 13.00-21.00 και 21.00-05.00) συνθήκες οι οποίες μας μεταφέρουν πολλά χρόνια πίσω, και αστυνομικοί οι οποίοι δεν είναι εκπαιδευμένοι σε εξειδικευμένα θέματα ασφαλείας να επιλαμβάνονται σε όλα τα περιστατικά ασφαλείας.

  Τα περιφερειακά Αστυνομικά Τμήματα παρουσιάζουν λειψανδρία με αποτέλεσμα το Α.Τ. Αγιάσου και ο Σταθμός                 Πολυχνίτου κατά τη νυχτερινές βάρδιες να αποτελούνται από (1) έναν και μόνο αστυνομικό ο οποίος θα πρέπει να είναι ταυτόχρονα Αξιωματικός Υπηρεσίας και Εποχούμενη Περιπολία αλλά και να επιλαμβάνεται μόνος του σε σημαντικά περιστατικά ή να περιμένει τη συνδρομή όμορου Αστυνομικού Τμήματος.     

 

  Ως  Ε.ΑΣ.Υ.  Ν. Λέσβου ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ να συμβεί το ίδιο από το ίδιο μας το Σώμα και τους διοικούντες της.

Το φορτίο είναι βαρύ. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να επιστρέψουμε στον Εργασιακό Μεσαίωνα. Να πάψουν κάποιοι να εγκλωβίζουν και να κρατούν σε « υπηρεσιακή ομηρία»  τον αστυνομικό όταν συνεχίζουν να μην εκδίδουν τις υπηρεσίες όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις ή να τις τροποποιούν στα μέτρα τους μη λογίζοντας τον αστυνομικό ως επαγγελματία, ως οικογενειάρχη, ως εργαζόμενο. 

  Η Ένωση μας καλεί άπαντες να σεβαστούν τα εργασιακά δικαιώματα του αστυνομικού προσωπικού, να εναρμονιστούν με το Π.Δ. 173/2013 και να εκδίδουν υπηρεσίες σε εβδομαδιαία βάση όπως ρητά ορίζεται διότι σε αντίθεση περίπτωση για να υπερασπιστούμε τα εργασιακά δικαιώματα των μελών μας και για την εφαρμογή του Νόμου θα απευθυνθούμε με τον Νομικό μας Σύμβουλο πλέον στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

  Ζητάμε άμεση βοήθεια και ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό καθώς οι απαιτήσεις του προσφυγικού αλλά και της καλοκαιρινής-τουριστικής περιόδου ολοένα και αυξάνονται.

  Ζητάμε από τους κυρίους Διοικητές των Υπηρεσιών αλλά και τον Αστυνομικό Διευθυντή της Δ.Α. Λέσβου ορθότερη διαχείριση του Αστυνομικού Προσωπικού.

  Καλούμε τον Αστυνομικό Διευθυντή Λέσβου και τους Διοικητές των Υπηρεσιών να εφαρμόσουν κατά γράμμα την εργασιακή νομοθεσία που αφορά το Αστυνομικό Προσωπικό, να τηρείται ο προβλεπόμενος χρόνος εργασίας για κάθε αστυνομικό και τέλος να εκδίδουν την υπηρεσία εβδομαδιαία και να αναρτάται στους πίνακες ανακοινώσεων.

 

  Η πολιτεία δυστυχώς δε φροντίζει όσο θα έπρεπε  για το νησί μας και αστυνομικό προσωπικό της Δ.Α. Λέσβου που έχει επωμιστεί το βαρύ φορτίο του μεταναστευτικού της   Ελλάδας αλλά και τις Ευρώπης εν γένει στις πλάτες του, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπει τους αστυνομικούς στην τύχη τους.

  Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. καλείται για τις δικές τις ενέργειες ως προς τη διαφύλαξη και την εφαρμογή των Διατάξεων.

  Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης στην οποία κοινοποιείται το παρόν έγγραφο παρακαλούμε όπως είναι ενήμερη για τα εν λόγω θέματα, καθώς δε νοείται η Ελληνική Αστυνομία ως εκφραστής και εφαρμοστής των Νόμων του Κράτους προς τους πολίτες μιας ευνομούμενης πολιτείας, να μην έχει εναρμονιστεί αλλά απεναντίας να καταστρατηγεί μέσω των αρμοδίων Αξιωματικών της το Π.Δ. 173/2003 και τις κείμενες διατάξεις για τα εργασιακά δικαιώματα του Αστυνομικού Προσωπικού της.

  Περιμένουμε από την ηγεσία της Δ.Α. Λέσβου και του Σώματος να κάνουν τις ανάλογες παρεμβάσεις στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.    

     

Για το Δ.Σ.

                Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γεν. Γραμματέας

        ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος                                      ΦΤΕΡΓΙΩΤΗΣ Αθανάσιος


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια