Αυτά είναι τα δέκα πιο τρομακτικά πράγματα που βρέθηκαν στη φύση!


Στη φύση υπάρχουν τοπία και πλάσματα που νομίζεις ότι έχουν βγει από κάποιο παραμύθι, υπάρχουν, όμως, και ασυνήθιστα έως περίεργα μέρη και πλάσματα τα οποία παραπέμπουν σε κάποια ταινία τρόμου.

Αυτή είναι όμως και η μαγεία που έχει, να σε ξαφνιάζει είτε ευχάριστα, είτε δυσάρεστα.

Μπορεί να έχεις δει διάφορα περίεργα της φύσης σε ντοκιμαντέρ ή σε φωτογραφίες στο ίντερνετ. Αν όμως δεν έχεις δει ποτέ κάτι παρόμοιο, τότε ετοιμάσου να δεις μερικά αρκετά περίεργα πράγματα.

Ψάρι με ανθρώπινα δόντια


Αν νομίζεις ότι ο άνθρωπος είναι ο μοναδικός ζωντανός οργανισμός που έχει αυτή την οδοντοστοιχία, τότε είσαι γελασμένος. Το συγκεκριμένο ψάρι που βρέθηκε, έχει παρόμοια οδοντοστοιχία με τον άνθρωπο. Βρήκαν ότι το βοηθάει στην επεξεργασία της πολύ περίπλοκης διατροφής τους, καθώς ανακάλυψαν ότι είναι παμφάγο.

Σαρανταποδαρούσα προστατεύει τα μικρά της


Αν σηκωνόσουν μια μέρα και έβλεπες κάτι παρόμοιο μέσα στο σπίτι σου, σίγουρα δεν θα ήταν καθόλου καλή μέρα. Μπορείς να φανταστείς το μέγεθος αυτού του πράγματος να περπατάει μέσα στο σπίτι σου. Δεν είναι καθόλου καλή εικόνα για κανένα. Δεν είναι κάτι που θα ήθελες να κυκλοφορεί στο σπίτι σου μέσα στη νύχτα.

Περίεργος σχηματισμός λάβας


Με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι βρήκαν την είσοδο για τον κάτω κόσμο. Το σχέδιο που έχει πάρει η λάβα μοιάζει με σώματα καταραμένων. Βρέθηκε στη Χαβάη και σου επιβεβαιώνουμε ότι δεν είναι οι πύλες της κόλασης!

Αθάνατος βάτραχος


Μία παρέα βρήκε έναν αποξηραμένο βάτραχο στο έδαφος. Σκέφτηκαν να του ρίξουν λίγο νερό για να τον επαναφέρουν στη ζωή. Το περίεργο δεν είναι το τι σκέφτηκαν, αλλά το ότι λειτούργησε. Σύμφωνα με επιστήμονες, υπάρχει ένα αμφίβιο γνωστό ως «ξύλινος βάτραχος» που ο ίδιος παγώνει και πεθαίνει, ενώ στη συνέχεια επανέρχεται στη ζωή.

Παράσιτο


Ένα παράσιτο γνωστό ως Cymothoe exigua, είναι σκληρό σα μέταλλο και πολύ τρομακτικό. Αυτό το μικρό σφάλμα θα σέρνεται μέσα από τα βράγχια ενός ψαριού, θα τρώει τη γλώσσα του και στη συνέχεια θα την αντικαθιστά. Το National Geographic το χαρακτηρίζει ως «καταπληκτικό» παράσιτο.

Μίμος φιδιού


Η συγκεκριμένη κάμπια μιμείται το φίδι και το χρησιμοποιεί σαν άμυνα. Σύμφωνα με τους ειδικούς τους είδους, αυτές οι κάμπιες διπλώνουν τα πόδια τους μέχρι να μοιάζουν εντελώς με φίδι.

Περίεργο σκουλήκι


Αυτό το σκουλήκι θυμίζει περισσότερο σε κάτι προϊστορικό. Δυστυχώς, όμως, δεν ανήκει στο παρελθόν, αλλά στο παρόν. Βρέθηκε κοντά στα νερά της Ανταρκτικής και του Νότιου Ωκεανού. Η ονομασία του είναι Eulagisca gigantea και ανήκει στην οικογένεια «bristle worms» ή, στα ελληνικά, σκουλήκια με τρίχες.

Κρυμμένο καβούρι


Με την πρώτη ματιά μπορεί να νομίζεις ότι αυτό που βλέπεις είναι αράχνη. Αυτό όμως δεν ισχύει, καθώς είναι ένα καβούρι ερημίτης και χρησιμοποιεί το κεφάλι μιας κούκλας για κέλυφος.

Αράχνη με 6 πόδια


Αυτή η αράχνη δεν έχει 8 πόδια όπως όλες οι υπόλοιπες που ξέρουμε. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν είναι αράχνη. Είναι ένα είδος πεταλούδας χωρίς φτερά και είναι γνωστό ως Penicillidia. Δεν θα δεις εύκολα κάτι τέτοιο, καθώς τους αρέσει να βρίσκονται μαζί με νυχτερίδες. Μόλις πάνε πάνω στη γούνα μιας νυχτερίδας δεν κινούνται ξανά.

Φίδια χωρίς δέρμα


Μπορεί τα φίδια να είναι ανατριχιαστικά από μόνα τους. Δεν περίμενα να μπορούν να γίνουν πιο ανατριχιαστικά. Αυτό το πίστευα μέχρι να δω αυτή την εικόνα με φίδια τα οποία δεν έχουν δέρμα. Δεν μπορώ να σταματήσω να ξύνομαι κάθε φορά που τα βλέπω.


Πηγή: aggouria.net
_