Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η «σοβαρή Χρυσή Αυγή» των Καμμένου – Μπαλτάκου

Είναι η «σοβαρή Χρυσή Αυγή» που επί χρόνια οραματιζόταν ο Τάκης Μπαλτάκος, είναι ο «Δούρειος Ιππος του Μητσοτάκη» όπως υποστηρίζουν οι ΑΝΕΛ, ή είναι και τα δύο μαζί; Το βέβαιο είναι πως η
νέα δεξιά βρήκε τον, πρώτο τουλάχιστον, εκφραστή της στο κόμμα Δημήτρη Καμμένου – Τάκη Μπαλτάκου και, είτε ως συγκυριακό πολιτικό ανάχωμα, είτε ως όχημα ευρύτερων σχεδιασμών, επιχειρεί να «εισάγει» και στην Ελλάδα τον νεοσυντηρητισμό και εθνικολαϊκισμό τύπου Ορμπαν και Κουρτς, θέσεις των οποίων έχει εξάλλου ασπαστεί και η ΝΔ με τη σημερινή της ηγεσία.
Το νέο κόμμα – το οποίο κατά τον συνιδρυτή του Δημήτρη Καμμένο έχει μεν όνομα αλλά «ακόμη δεν είναι ανακοινώσιμο» - αποτελεί προϊόν μακράς ζύμωσης που εντάθηκε μετά τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό. Οι γνώστες του χώρου λένε πως αρχικώς επιχειρήθηκε να περιλάβει περισσότερα πρόσωπα και σχήματα, προερχόμενα πάντοτε από την σκληρή και εθνικοπατριωτική δεξιά, αλλά προσώρας τουλάχιστον η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε λόγω και προσωπικών αρχηγικών φιλοδοξιών. Μεταξύ των συνομιλητών των κυρίων Μπαλτάκου και Καμμένου πάντως ήταν, και ενδεχομένως παραμένουν, ο Γιώργος Καταζταφέρης του ΛΑΟΣ, ο πρωταγωνιστής των συλλαλητηρίων στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, όπως και ο Βασίλης Καπερνάρος που επίσης είχε περάσει από τους ΑΝΕΛ.
Κατά τις ίδιες πηγές, το νεοδεξιό «όραμα Μπαλτάκου» - το οποίο ακόμη δεν έχει απενεργοποιηθεί – ήταν η δημιουργία μιας ευρείας, «πολιτικής ομοσπονδίας» κομματικών φορέων και προσώπων που θα καλύψει τον χώρο από τα δεξιά της ΝΔ έως τις παρυφές της Χρυσής Αυγής και θα «επανανομιμοποιησει», όπως λέει ο Δημήτρης Καμμένος, τον «καθαρό πατριωτισμό».
Σύμφωνα με στελέχη των ΑΝΕΛ πάντως, απ’ όπου προσφάτως διαγράφηκε ο Δημήτρης Καμμένος, όλα αυτά δεν είναι παρά ιδεολογικά και πολιτικά και προσχήματα και, στην πραγματικότητα, το νέο κόμμα είναι ένα όχημα που στήθηκε από συγκεκριμένα επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα για να διεμβολίσει τους Ανεξάρτητους Ελληνες, να υπονομεύσει την κυβέρνηση, και εν τέλει να δώσει – προεκλογικά ή μετεκλογικά – στηρίγματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Ο συνομιλητής της Χρυσής Αυγής χέρι - χέρι με τον αποστάτη, ετοιμάζονται για την παράστασή τους. Όλοι ξέρουμε ποιος κρατάει τα νήματα. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από τους Δούρειους Ίππους του Κυριάκου Μητσοτάκη», αναφέρει χαρακτηριστικά η δήλωση του εκπροσώπου των ΑΝΕΛ, ενώ ακόμη πιο ενδεικτικό ήταν το tweet του ίδιου του Πάνου Καμμένου: «Ο Εσκομπάρ ανατρέπει και τους αιώνιους αντιπάλους τοπικός νονός ο πρόσφατα αγορασμένος Ολυμπιακός και υποτακτικός conciliore ο μέχρι εχθές Παναθηναϊκός Θαύμα!!! Όταν θα έλθουν οι ομοσπονδιακοί να δούμε που θα τρέχουν όλοι μαζί …», έγραψε ο υπουργός Αμυνας, δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς και τα συμφέροντα τα οποία υπαινίσσεται.
Σ’ αυτό το σκηνικό, ενδιαφέρον έχουν και οι άκρως χαμηλοί τόνοι με τους οποίους έγινε δεκτό το εγχείρημα του νέου κόμματος από την ΝΔ. Η αρχική θεωρία που διακινείτο από γαλάζια στελέχη ήταν πως το κόμμα στα δεξιά της ΝΔ «στήνεται στα υπόγεια του Μαξίμου» με στόχο να αποτραπεί η αυτοδυναμία Μητσοτάκη στις εκλογές. Μετά την ανακοίνωση Καμμένου – Μπαλτάκου ωστόσο δεν υπήρξε κανένα σχόλιο, και πολύ περισσότεροι δεν υπήρξαν πολωτικά μηνύματα. Ισως, διότι μια «σοβαρή Χρυσή Αυγή» που θα συγκρατεί όσους «δακρύζουν στο άκουσμα του Μακεδονία ξακουστή» εξυπηρετεί όντως τους σχεδιασμούς της ΝΔ και τις διασφαλίζει νομιμοποιημένους ακροδεξιούς συνομιλητές που δεν ορκίζονται στη σβάστικα.
Παρεμπιπτόντως, στους ίδιους σχεδιασμούς οι τελευταίες πληροφορίες εντάσσουν και μια επιχειρούμενη προσέγγιση της ΝΔ με τον στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο και, δη, με πρόταση εκλόγιμης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος…


tvxs.gr
_




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια