Η ΠΟΜΕΝΣ κρούει τον Κώδωνα Αγωνίας

''Δυστυχώς, η νέα απώλεια εν ενεργεία στελέχους του Στρατού Ξηράς, έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα εν ενεργεία ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ, που έφυγαν από κοντά μας, τόσο ξαφνικά, αυτήν την χρονιά'' αναφέρει, μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της ΠΟΜΕΝΣ.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

 

1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και οδύνη για τον απροσδόκητο χαμό του συναδέλφου μας, ΕΠΟΠ Λοχίας (ΤΘ) Κ.Φ., της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (Διδυμότειχο), καθώς και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στον Στρατό Ξηράς, στους συναδέλφους και τους φίλους του.

2. Δυστυχώς, η νέα απώλεια εν ενεργεία στελέχους του Στρατού Ξηράς, έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα εν ενεργεία ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ, που έφυγαν από κοντά μας, τόσο ξαφνικά, αυτήν την χρονιά. Ορισμένοι εξ' αυτών λόγω αιφνιδίων προβλημάτων υγείας, ενώ με αυξητικές τάσεις εμφανίζονται τα περιστατικά αυτοχειρίας.

3. Ως Ομοσπονδία, αναμένουμε τις ιδιαίτερες συνθήκες και τα στοιχεία από το πόρισμα των αρμόδιων αρχών για το σημερινό τραγικό συμβάν και αναγνωρίζοντας την ευαισθησία σας για θέματα Μέριμνας Προσωπικού, δηλώνουμε το ''ΠΑΡΩΝ'', σε οποιαδήποτε άμεση πρωτοβουλία - δράση σας, που θα αναδείξει ποικιλοτρόπως το συγκεκριμένο θέμα και που πιθανώς θα μπορούσε να ενισχυθεί από την ελάχιστη δυνατή συμβολή μας, ώστε να μπει ένα οριστικό τέλος, σε αυτήν την δυσχερή κατάσταση.

4. Παράλληλα ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., σας καλούμε να αναλογιστούμε από κοινού τις δικές μας ευθύνες για την αντιμετώπιση της ραγδαίας αύξησης των αυτοκτονιών που παρατηρούνται τελευταία στο στράτευμα. Εσείς ως πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία και εμείς ως οι συνάδελφοι που ζούμε και βιώνουμε καθημερινά τις δυσκολίες τους και τις αυξημένες οικονομικές αντιξοότητες τις οποίες αντιμετωπίζουν, πλέον οι Στρατιωτικοί και οι οικογένειες τους. Δεν αρκεί η έκφραση των συλλυπητηρίων μας, όσο ειλικρινή και να είναι.

 

       Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

 

 

5. Πάρτε σήμερα αποφάσεις. Στείλτε τους ειδικούς γιατρούς (ψυχολόγους- ψυχιάτρους), καθώς και κοινωνιολόγους που υπηρετούν στο στράτευμα, μόνιμους και έφεδρους να επισκεφτούν τις Μονάδες. Να μιλήσουν με τους στρατιωτικούς,  να εντοπίσουν τυχόν αιτίες που ευθύνονται για αυτήν την ιδιότυπη αιματοχυσία.

6. Προβείτε σε συνεχείς ενημερώσεις Διοικητών Μονάδων και προϊσταμένων αρχών προκειμένου να ενημερωθούν για το πως μπορούν να αφουγκραστούν τα προβλήματα των υφισταμένων τους στελεχών

7. Διοργανώστε επιστημονικές ενημερωτικές διαλέξεις για όλους εμάς και για την βοήθεια που μπορούμε να δώσουμε σε έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και μας αποκαλύπτει πιθανές αυτοκτονικές του τάσεις. Απευθυνθείτε σε ειδικούς και δώστε μας οδηγίες έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνδράμουμε όλοι.

8.Η ΠΟΜΕΝΣ προσκαλεί την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε άμεση συνάντηση για τον λόγο αυτό. Εξάλλου, καταδεικνύεται με τον πλέον εμφαντικό τρόπο, η επιτακτική ανάγκη πλήρους λειτουργίας των γραφείων των πρωτοβάθμιων Ενώσεων, όπου οι συνάδελφοι θα μπορούν να συζητούν το πρόβλημά τους βρίσκοντας την υποστήριξη από δικούς τους ανθρώπους.

 

Απευθυνόμαστε επίσης και σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Αγαπητοί μας συνάδελφοι,

 

Πλησιάστε τον συνάδελφο μας. Τον κάθε συνάδελφο. Σταθείτε δίπλα του. Μιλήστε μαζί του. Συζητήστε τα προβλήματα του.  Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βρεθεί ένα χέρι βοήθειας που να υπενθυμίσει σε κάποιον που σκέφτεται την αυτοκτονία, πως υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται και που βρίσκεται δίπλα του.

 

Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τα προβλήματα μας.

 

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΚΑΚΟ.

 

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ

 

Μετά τιμής

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Ο

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Θεοδώρου

Λγος (ΠΖ)

 

 

 


_