Σώρρας: Και η φυλακή είναι στο μενού ενός πολέμου

Για τη σύλληψή του αλλά και το διάστημα που ζούσε ως φυγάς μίλησε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα ο Αρτέμης Σώρρας, που βρίσκεται φυλακισμένος στη VIP πτέρυγα του
Κορυδαλλού.
«Με σημάδευαν οκτώ μπάτσοι, μου έσπασαν τις πόρτες και με σημάδευαν με τα όπλα. Τους λέω ‘παιδιά, τι θέλετε εδώ;’. Μου λένε ‘έχουμε ένταλμα’» σημείωσε για τη στιγμή της σύλληψής του ο επικεφαλής της οργάνωσης Ελλήνων Συνέλευσις. Όσο για το διάστημα που κρυβόταν ανέφερε: «Δεν έφυγα ποτέ από την Αθήνα. {…} Όλοι θέλουν να με διώξουν από την Ελλάδα. Γιατί εγώ ήρθα στην Ελλάδα από την Αμερική το 2012. Είναι ένα παγκόσμιο καθεστώς και αυτό που κάνω έχει παγκόσμια απήχηση» αν και επισημαίνει ότι δεν κυκλοφορούσε έξω «κανονικά». «Όχι, δεν θα το πείτε κανονικά. Σαφώς και έβγαινα έξω. Και όχι μόνο στον Άλιμο. {…} Πρέπει να ξέρετε ότι δεν με εδίωκε μόνο η Ασφάλεια των Αθηνών, ή οι 50 υπηρεσίες που υπάρχουν στην Ελλάδα. Με εδίωκαν και ξένες υπηρεσίες, γιατί το θέμα το δικό μου είναι παγκόσμιο».
Σχετικά με το αν κάλεσε τους οπαδούς του να πληρώσουν τις οφειλές του απαντά: «Δεν έχω οπαδούς, έχω αδερφούς. Και αδερφοί μου είναι όλοι οι άνθρωποι. Πείτε μου τι κάλεσα. Όλο τον κόσμο να πληρώσει; Βέβαια! Χρωστάς; Έλα να πληρώσεις. Μα εγώ ποτέ δεν είπα «δεν πληρώνω», σε αντίθεση με έναν ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε μην πληρώνετε και έμπαινε μπροστά στα διόδια. Ο Σώρρας είπε «ελάτε να πληρώσετε». Να πληρώσουν όλοι. Άρα είμαστε οι μόνοι που πληρώνουμε. Πώς; Μα με εντολή εξουσιοδότησης».
Σε ερώτηση ποιο λάθος έκανε και βρέθηκε στη φυλακή απαντά: «Αν έκανα λάθος, θα ήμουν σε λήθη. Η φυλακή είναι μέσα στο μενού. Όλα είναι μέσα στο μενού ενός πολέμου. Και σε έναν πόλεμο δεν γίνεται να πας και να μη λαβωθείς».


aixmi.gr
_