Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Τρικάλων: Τα κοινωνικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται δια της Αστυνομίας, στις «πλάτες και το φιλότιμο» των συναδέλφων


Διαβάστε την ανακοίνωση των Αστυνομικών Τρικάλων: Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων, εκφράζει δημόσια την έντονη διαμαρτυρία και ανησυχία της, διότι το τελευταίο χρονικό
διάστημα παρατηρείται καταστρατήγηση των διατάξεων του Π.Δ. που αφορά τον χρόνο εργασίας των συναδέλφων, που καλούνται να συγκροτήσουν την Διμοιρία Υποστήριξης της Δ.Α. Τρικάλων, καθώς και αυτών που υπηρετούν στην Ο.Π.Κ.Ε. Τρικάλων. Κεκτημένα ετών, Νόμοι και Προεδρικά Διατάγματα παραβιάζονται πίσω από δήθεν έκτακτα γεγονότα. Συγκεκριμένα, εν έτη 2018 για προγραμματισμένες εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη, ενημερώνεται το προσωπικό που στελεχώνει την Διμοιρία Υποστήριξης της Δ.Α. Τρικάλων, την Δευτέρα 02-07-2018 και ώρες απογευματινές, ότι την επομένη το πρωί αναχωρεί, για εκτέλεση Υπηρεσίας στην Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης την ίδια ημέρα. Επίσης, μία (1) ομάδα Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσής μας βρίσκεται αυτή την στιγμή στην Δ.Α. Κέρκυρας και εκτελεί 8ωρη υπηρεσία στην Λευκίμμη, θέλοντας και άλλες τρείς (3) ώρες χρόνο μετάβασης και επιστροφής.

Κανείς όμως δεν έλαβε υπόψη ότι ο Ν. Τρικάλων διανύει τουριστική σεζόν και αυτή την περίοδο στην περιοχή των Ι.Μ. Μετεώρων- Καλαμπάκας, η αυξημένη Αστυνομική παρουσία θεωρείται επιβεβλημένη, κανείς δεν έλαβε υπόψη ότι στον Ν. Τρικάλων λειτουργεί Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων με τρείς (3) σοβαρές αποδράσεις τα τελευταία έτη, κανείς δεν έλαβε υπόψη ότι εν μέσω θερινής περιόδου λαμβάνονται οι προγραμματισμένες άδειες του Αστυνομικού προσωπικού και ότι μεγάλος αριθμός συναδέλφων βρίσκεται ήδη αποσπασμένος σε παραμεθόριες περιοχές (Έβρος– Νησιά) για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, κανείς δεν έλαβε υπόψη ότι οι Αστυνομικοί είναι και αυτοί ΑΝΘΡΩΠΟΙ και έχουν οικογένειες και υποχρεώσεις απέναντι σε αυτές, μεταφέροντας πίεση στις οικογένειες τους και αδυναμία οικογενειακού και προσωπικού προγραμματισμού.  

Η υπηρεσιακή πίεση μέρα με την ημέρα αυξάνεται και ξαφνικές μετακινήσεις συνάδελφων για εκτός έδρας εκτέλεση υπηρεσίας χωρίς τον προαπαιτούμενο χρόνο ανάπαυσης έχουν δυστυχώς γίνει μέρος της καθημερινότητας και οι συνάδελφοι που μένουν πίσω στην έδρα του Νομού επωμίζονται το υπηρεσιακό βάρος των μετακινούμενων με ότι αυτό συνεπάγεται τινάζοντας στον αέρα όχι πλέον την εβδομαδιαία ανακοίνωση υπηρεσίας αλλά την ημερήσια.

Επειδή οι αλλεπάλληλες μετακινήσεις έχουν εξουθενώσει τους συναδέλφους και δημιουργούν κρίση στις οικογένειές τους, η Ένωση μας δηλώνει παρούσα, δίπλα στους συναδέλφους που καλούνται να επιτελέσουν το καθήκον τους, τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι τα κοινωνικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται δια της Αστυνομίας, στις «πλάτες και το φιλότιμο» των συναδέλφων.

« Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ…… ».



ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Ιωάννης
ΚΟΥΚΟΥΣΟΥΛΗΣ Γρηγόριος
_




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια