Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δίνουν "ανακριβείς" αριθμούς και για τους αγνοούμενους και μόνο για όσους ταυτοποιούν - Ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός


Κυβέρνηση κι εντεταλμένες υπηρεσίες, γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας και πυροσβεστική, εξακολουθούν να κρύβουν κάτω από το χαλί της τραγωδίας τον πραγματικό αριθμό των
αγνοούμενων, καθώς διακινούν στη δημοσιότητα στοιχεία μόνο για όλους όσοι έχεε εξακριβωθεί η ταυτότητα τους.

Είναι όμως ο αριθμός των 35, ο πραγματικός των αγνοοούμενων; Το bloko.gr προχθες έγραψε για περίπου 160 αγνοούμενους μεταξύ των οποίων και αλλοδαποί. Με την επιφύλαξη όπως σημειώναμε τότε, ότι κάποιοι μπορεί να είχαν δηλωθεί περισσότερη της μιας φοράς, ή να είχαν βρεθεί και να μην είχε δηλωθεί ο εντοπισμός τους.

Από τότε μέχρι και τώρα, ακολούθησε μια διαδικασία τσεκαρίσματος των δηλώσεων εξαφάνισης και διαπιστώθηκε ότι από τους 160 κάποιοι συγκαταλέγονται μεταξύ των 81 μέχρι τώρα νεκρών και συγκεκριμένοι αυτοί που δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί. Και οι πληροφορίες σημειώνουν ότι πως οι αταυτοποίητοι είναι περίπου 45 με 50. Αφαιρώντας αυτούς, μαζί με τους 35 που έχουν εξακριβωθεί τα στοιχεία της ταυτότητας τους, ο αριθμός των άγνωστων ακόμη αγνοούμενων για τους οποίους δεν δίνεται καμία απολύτως επίσημη πληροφορία, αγγίζει ή και ξεπερνά τους 50!

Και δυστυχώς, το τραγικό είναι πως και σήμερα υπήρξαν νέες δηλώσεις (μικρός αριθμός) για άτομα που οι οικείοι τους δεν έχουν καμία απολύτως επικοινωνία από τη μαύρη Δευτέρα που κατέκαψε ψυχές και σώματα στη νοτιοανατολική Αττική.

Στο πλαίσιο αυτό, οι νεκροί αναμένεται δυστυχώς να φτάσουν στον εξωφρενικά ιλιγγιώδη αριθμό των τουλάχιστον 130. 


του Γιώργου Καραϊβάζ 



_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια