Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γαλλία: Ένας νεαρός σκοτώθηκε από σφαίρα αστυνομικού στη Νάντη - Εκτεταμένα επεισόδια

Ένας νέος, ηλικίας περίπου είκοσι ετών, σκοτώθηκε το βράδυ της Τρίτης όταν τραυματίστηκε από σφαίρα αστυνομικού κατά τη διάρκεια ελέγχου, γεγονός που προκάλεσε το ξέσπασμα
διαδηλώσεων και ταραχών στη συνοικία Μπρέιγ, όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, ανέφεραν συγκλίνουσες πηγές.
Αστυνομικοί συγκρούονται με νεαρούς που πετούν κοκτέιλ μολότοφ, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην αστυνομία, η οποία συμπλήρωσε ότι αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν και ότι ένα εμπορικό κέντρο εν μέρει παραδόθηκε στις φλόγες.
«Η SRPJ (σ.σ. η περιφερειακή υπηρεσία της δικαστικής αστυνομίας) της Νάντης και η διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας διενεργούν έρευνα για να διαλευκανθούν τα γεγονότα και να προσδιοριστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες ο αστυνομικός οδηγήθηκε να κάνει χρήση του υπηρεσιακού του όπλου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εισαγγελέας της Νάντης, ο Πιερ Σενές.
Κατά τον εισαγγελέα, η κατάσταση ήταν «πολύ τεταμένη» κι επικρατούσε «μεγάλη σύγχυση» στη συνοικία Μπρέιγ τη νύχτα της Τρίτης.
Πηγές προσκείμενες στην αστυνομία ανέφεραν ότι ο νεαρός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου της αστυνομίας, ενώ επέβαινε σε αυτοκίνητο: «αρνήθηκε να υπακούσει» στις εντολές των αστυνομικών, πριν κινηθεί «εσκεμμένα» εναντίον ενός αστυνομικού, που χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του όπλο.
Ο νεαρός χτυπήθηκε από σφαίρα στην καρωτίδα και ο θάνατός του διαπιστώθηκε με τη διακομιδή του σε νοσοκομείο.
Ενισχύσεις της αστυνομίας αναμένονταν στην Μπρέιγ, όπου η αστυνομία ήδη εφάρμοζε αυξημένα μέτρα ασφαλείας από την περασμένη εβδομάδα, όταν ένας άνθρωπος βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα που υπάρχουν υποψίες πως εβλήθη από πολεμικό όπλο, ανέφερε πηγή προσκείμενη στην έρευνα για την υπόθεση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


_




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια