Ισχυρές μπόρες και τοπικές καταιγίδες σήμερα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία,
την Θράκη, το βόρειο Αιγαίο, τις Σποράδες και πιθανώς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, κυρίως στη Στερεά και την Πελοπόννησο, αναμένονται την Κυριακή.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Για την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, αλλά και την Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως μέχρι αργά το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πιθανώς κατά τόπους έντονα, κυρίως στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο.  Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως μέχρι το απόγευμα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στις Σποράδες, κυρίως τις πρωινές ώρες, πιθανώς και στις υπόλοιπες περιοχές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Θα πνέουν βοριάδες, 3 με 5 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, όμως βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων, κυρίως στην Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, με ένταση 4 με 5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά και νότια θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ των 22 και των 32 βαθμών Κελσίου, στην Κρήτη κατά τόπους έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα βόρεια μέχρι το απόγευμα. Στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, με ένταση 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Δευτέρα

Στην Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια και μετά το μεσημέρι στα υπόλοιπα
ηπειρωτικά και την Κρήτη, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά  πρόσκαιρα στα ηπειρωτικά και κυρίως στην Μακεδονία, την δυτική και κεντρική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες, με ένταση: 3 μ4 μποφόρ στα δυτικά, 3 με 5 μποφόρ στα ανατολικά και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή άνοδο, κυρίως στις δυτικές περιοχές.

πηγή: ant1news.gr
_