Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κύριοι αρχηγοί πυροσβεστικής και λιμενικού - Η στρατιωτική σας τιμή επιβάλει να θέσετε εαυτούς στη διάθεση κυβέρνησης και δικαιοσύνης

Τόσοι νεκροί και τόσοι αγνοούμενοι. Δύο ημέρες μετά το ερώτημα που ανακύπτει είναι εάν υπάρχει στρατιωτική τιμή, ή έστω ένα στοιχειώδες φιλότιμο.

Αυτή την
ώρα κάνει ενημέρωση στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής. Όχι κ. αρχηγέ. Την ενημέρωση έπρεπε να την κάνετε εσείς. Και το πρόσχημα ότι αυτή την ώρα δίνεται τη μάχη της έρευνας και της διάσωσης δεν ευσταθεί. Ίσως μάλιστα, αυτοί που έχουν επωμιστεί το βαρύ όσο και τραγικό καθήκον να τα καταφέρουν καλύτερα αν τους απαλλάξετε από την παρουσία σας.

Κύριε αρχηγέ της πυροσβεστικής. Η στρατιωτική σας τιμή ή έστω ένα στοιχειώδες ορμέμφυτο από τα αχανή βάθη της συνείδησης φιλότιμο, σας επιβάλει σήμερα να θέσετε εαυτόν στη διάθεση της κυβέρνησης. Με την προϋπόθεση ότι θα τελειώσει η καταμέτρηση των απωλειών, θα βρεθεί και ο τελευταίος αγνοούμενος και στη συνέχεια ας αποφασίσουν άλλοι για εσάς. Δυστυχώς, όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι είστε μέτοχος της εθνικής τραγωδίας. Δεν υπάρχει αρχή, μέση και τέλος για να καταγράψει κάποιος τα εγκληματικά σφάλματα στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και μέσων, ώστε να σωθούν ζωές. Δεν υπάρχει αρχή, μέση και τέλος σε ότι αφορά στον ορισμό της διαλειτουργικότητας των υπηρεσιών. Η πυροσβεστική και η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας έχουν το γενικό πρόσταγμα. Συνεπώς και την ευθύνη. Συνεπώς οι ευθύνες σας είναι βαριές και δυστυχώς ασήκωτες για τις πλάτες οποιουδήποτε διαθέτει ψήγματα συνείδησης. Κι εξαιτίας αυτών καθεαυτών των ευθυνών σας, αμέσως μετά έχετε την ηθική υποχρέωση να τεθείτε και στη διάθεση της δικαιοσύνης. Ας κρίνουν αυτοί. Φανήκατε ανήμπορος στις πλημμύρες, σταθήκατε άβουλος και μοιραίος στις πυρκαγιές.

Κύριε αρχηγέ του λιμενικού. Το ίδιο ισχύει και εσάς. Αποτύχατε παταγωδώς στη διάθεση των εγκλωβισμένων που έψαχναν να βρουν τη σωτηρία. Χρειάστηκε να πάρετε κατ' ουσίαν εντολή για να διατάξετε τη μετακίνηση όλων των παραπλέοντων σκαφών στις μαυρισμένες από κάρβουνο και ψυχές παραλίες της ανατολικής Αττικής; Δεν βλέπατε ή δεν σας ενημέρωσε κανείς για την τραγωδία; Εάν υπάρχει φιλότιμο, τις υπηρεσίες σας αφήστε να τις κρίνουν οι φυσικοί δικαστές σας.


Για τις πολιτικές ευθύνες δεν θα αναφερθούμε καθόλου. Αυτές θα τις κρίνει ούτως ή άλλως οσονούπω ο λαός.



του Γιώργου Καραϊβάζ



_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια