Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποια προϊόντα διαίτης δεν βοηθούν τη δίαιτά σας;



Πολλά είναι τα τρόφιμα και ποτά που φέρουν την ταμπέλα «προϊόντα διαίτης», με χαμηλά λιπαρά, χωρίς λιπαρά ή ζάχαρη, η πραγματικότητα είναι πως πολλά από αυτά δεν σας βοηθούν να χάσετε τα περιττά κιλά.

Η μεγάλη πλειοψηφία των λεγόμενων τροφών διαίτης είναι γεμάτα με νάτριο, τρανς λιπαρά, συνθετικά σάκχαρα και, επί της ουσίας, όχι μόνο δεν σας βοηθούν όσο νομίζετε να αδυνατίσετε, αλλά κάνουν και κακό στην υγεία σας.

Συνοπτικά, είναι σώφρον να μην εμπιστεύεστε τα παρακάτω:
  • Αναψυκτικά διαίτης: Έρευνες έχουν δείξει ότι αλλάζουν τους υποδοχείς γλυκού στον εγκέφαλο και σας κάνουν να έχετε ακόμα μεγαλύτερη επιθυμία για ζάχαρη. Αντικαταστήστε τα με νερό. Αν πίνετε μισό λίτρο νερό, 3 φορές την ημέρα, πριν από το κύριο γεύμα, θα χάσετε βάρος.
  • Επεξεργασμένες τροφές με χαμηλά λιπαρά: Όταν οι παρασκευάστριες εταιρείες αφαιρούν τεχνητά τα λιπαρά από τις τροφές, μοιραία αφαιρούν και αρκετή από τη γεύση τους. Για να το αντισταθμίσουν αυτό, προσθέτουν ζάχαρη ή πολύ αλάτι. Πρέπει πάντα να ελέγχετε τις ετικέτες στις συσκευασίες αυτών των προϊόντων και να βεβαιώνεστε ότι δεν παίρνετε συνολικά πάνω από 25 γραμμάρια ζάχαρη την ημέρα (περίπου 6 κουταλάκια του γλυκού). Για να καταλάβετε τι σημαίνει αυτό, 1 αναψυκτικό διαίτης περιέχει το αντίστοιχο από 9 κουταλάκια ζάχαρης, εξαιτίας του συμπυκνωμένου σιροπιού υψηλής φρουκτόζης.



  • Μαργαρίνη (ως αντικατάστατο του βουτύρου): Πολλές μαργαρίνες περιέχουν τρανς λιπαρά, τα οποία είναι πολύ επεξεργασμένη μορφή ακόρεστων λιπαρών, τα οποία με τη σειρά τους έχουν συνδεθεί επιστημονικά με την καρδιακή νόσο, το Αλτσχάιμερ και άλλες ασθένειες. Αναζητήστε κάποιο είδος βουτύρου που δεν περιέχει τρανς λιπαρά ή, τουλάχιστον, έχει τη μικρότερη ποσότητα από αυτά.
  • Μπάρες δημητριακών με χαμηλά λιπαρά: Μπορεί να σας μοιάζει απίστευτο, αλλά πολλές από αυτές περιέχουν ίδια περίπου ποσότητας ζάχαρης με μια μπάρα σοκολάτας. Επίσης περιέχουν πολλούς επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Πρέπει και σε αυτή την περίπτωση να ελέγχετε προσεκτικά τις ετικέτες στη συσκευασία και να δείτε πόση ζάχαρη περιέχει η κάθε μπάρα. Στη λίστα αυτή η ζάχαρη μπορεί να αναγράφεται ως «rice syrup», «maltodextrin», «glucose-fructose syrup», «raw cane sugar», «fructose», «honey» ή σε συνδυασμό των παραπάνω.



Πηγή: iatropedia.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια