Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τμήματα Ασφαλείας – Ώρα Μηδέν - Του Χάρη Χρυσόπουλου


Κάθε πέρσι και καλύτερα…….

Εν έτει 2018 ζούμε την απαξίωση των Tμημάτων Aσφαλείας. Τα τοπικά τμήματα που δέχονται το κύριο βάρος καταγραφής και καταπολέμησης της εγκληματικότητας θεωρούνται από το Αστυνομικό Προσωπικό ως δυσμενής μετάθεση, ταλαιπωρία, κούραση, με αποτέλεσμα την απογοήτευση.

Τα Τμήματα Ασφαλείας που έχουν στην αρμοδιότητά τους το 90% του ποινικού κώδικα (κλοπές-ληστείες-ναρκωτικά) παραπαίουν ανάμεσα στην έλλειψη προσωπικού και στις ανορθολογικές διαταγές κατανομής και αξιοποίησης του προσωπικού.

Ωράριο εργασίας: Οι καθημερινές μεταγωγές-αυτόφωρα από τις περιπολίες, χωρίς αλλαγή τις περισσότερες φορές, (μέχρι πέρατος ο όρος) φτάνει για να τσακίσει ψυχολογικά και σωματικά το προσωπικό.

Λειψανδρία: Ένα μέσο Τμήμα Ασφαλείας αποτελείται από 15-20 άτομα. Αν περιλάβουμε τις εσωτερικές υπηρεσίες (θέση,διοικητής,ταυτότητες, γραμματέας, αρχειοθέτης, άδειες οπλοφορίας-σεκιούριτι και 2 αξιωματικούς υπηρεσίας), το υπόλοιπο προσωπικό φυσιολογικά θα έπρεπε να ήταν αφιερωμένο στα βασικά καθήκοντα του όπως η πάταξη της εγκληματικότητας, η προστασία του πολίτη. Αντί αυτού διατίθενται σε φύλαξη στόχων όπως οι εισαγ.οικίες, γραφεία και οικίες πολιτικών, καθημερινά μέτρα σε διάφορα ξενοδοχεία για φύλαξη υψηλών καλεσμένων, όπου αρκετές φορές δεν διαθέτουν για το προσωπικό ούτε τα αναγκαία!(πχ ύπαρξη τουαλέτας)

Μένουν οι περιπολίες (μόνο στο όνομα) καθώς διενεργούν συνοδείες για τα αυτόφωρα, μεταγωγές κρατουμένων σε νοσοκομεία και ενίσχυση σε ειδικές μεταγωγές κεντρικών υπηρεσιών.

Αποτέλεσμα;

Μηδέν αστυνόμευση για τους απλούς πολίτες.

 

Η ηγεσία και οι εκάστοτε Κυβερνήσεις αντί να δώσουν άμεση λύση στα προβλήματα του Προσωπικού με επάνδρωση των Τμημάτων και διάθεση στην καταπολέμηση του εγκλήματος, επιλέγουν την σύσταση και επάνδρωση Μονάδων που έχουν ως αποστολή την καταστολή.

 

Η δουλειά μας ΔΕΝ είναι να χτυπάμε εργαζόμενους, συνταξιούχους, φοιτητές και μαθητές που αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή!

 

Καθημερινά βιώνουμε λόγω των αυτοφώρων, το κλείδωμα γραφείων (εσωτερικών υπηρεσιών) με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του Έλληνα πολίτη όπως η έκδοση ταυτοτήτων, κτλ.

Οι αξιωματικοί υπηρεσίας μέσα σε ένα χρονικό μαραθώνιο προσπαθούν να καταγράψουν την εγκληματικότητα, η οποία αυξάνεται με φρενήρη ρυθμό, ειδικά τώρα με την αναδιάρθρωση των Τμημάτων και την ένωση των περιοχών.

Η λέξη «Προανάκριση» ακούγεται σαν ανέκδοτο πια.

Ο χρόνος λιγοστός, τα άτομα λίγα.

Περασμένα μεγαλεία όταν είχες ευχέρεια να μεταβείς στον χώρο του εγκλήματος για να συλλέξεις στοιχειά από κάμερες και άλλους μάρτυρες. Τώρα τα φέρνουν οι παθόντες απλώς και εσύ καταγράφεις.

Και δεν είναι μόνο αυτα..

Η υπηρεσία στα γήπεδα όπου αναγκαζόμαστε να φεύγουμε 4 ώρες νωρίτερα σε γήπεδα κεκλεισμένων των θυρών παλεύοντας με …φαντἀσματα.

Καταστρατήγηση του ΠΔ σχετικά με την εβομαδιαία υπηρεσία.

Ξαφνικές διαταγές αργά το βράδυ, ενώ έχει ανακοινωθεί η υπηρεσία για διάθεση προσωπικού, που τσακίζουν την υπηρεσιακή ομαλότητα του τμήματος και την οικογενειακή ζωή του Αστυνομικού Προσωπικού.

Αυθαίρετες διαταγές από προϊσταμένους υπηρεσίας (τύπου: «κόψε ρεπό, πρέπει να εκλείψουν!»

 

Το Αστυνομικό Προσωπικό δεν είμαστε κουτάκια που πρέπει να συμπληρωθούν, νούμερα που απλώς τα αλλάζουμε ημερομηνίες, καταστρατηγώντας το ΠΔ.

Έιμαστε εργαζόμενοι, με δικαιώματα, άνθρωποι με προσωπική ζωή και οικογένεια!

Ας το καταλάβουν επιτέλους.

Η ηγεσία έχει ευθύνη και πρέπει να δώσει άμεσες λύσεις στα προβλήματα του Προσωπικού. Η μικροπολιτική, η εξυπηρέτηση προσωπικών και όχι μόνο συμφερόντων και φιλοδοξιών ΔΕΝ είναι λύση.

Όσοι συνάδελφοι απομένουν στα τμήματα ασφαλείας (τελευταίοι των μοικανών) παραμένουν από φιλότιμο και μόνο.

 

Η φωνή των αστυνομικών πρέπει να δυναμώσει, μέσα απ’ τις Ενώσεις μας και την Πρωτοβουλία Αστυνομικών!

Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας μαζί με τον λαό και ποτέ εναντίον του!

 

ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ Χάρης, Ανθυπαστυνόμος

 Μέλος της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών


_




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια