Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Αθηνών: Την ώρα της ανάγκης γινόμαστε όλοι ένα


Η προσφορά της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

Η Χώρα μας τις τελευταίες μέρες ζει ένα από τα μεγαλύτερα δράματα των τελευταίων δεκαετιών. Οι φονικές καταστροφές από τη φωτιά στο Μάτι άφησαν πίσω δεκάδες νεκρούς και πολλούς τραυματίες, οι οποίοι παλεύουν ακόμα για να κερδίσουν το δικαίωμα ξανά στη ζωή.

       Σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον που βιώνει η ελληνική κοινωνία, σε συνδυασμό με τα λάθη και τις διαχρονικές ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού, η αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών και η αβίαστη επιθυμία για βοήθεια από όλες σχεδόν τις οργανωμένες δομές της Χώρας μας, είναι ίσως το μόνο παρήγορο γεγονός που αφήνει ελπίδα κάποιας μορφής ανακούφισης των πληγέντων.
 
        Σε αυτό το πλαίσιο ευθύνης η Ένωση Αθηνών από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκε σε όλες τις μορφές βοήθειας που απαιτούνταν αυτές τις δύσκολες ώρες. Έτσι διέθεσε άμεσα τα αποθέματα της τράπεζας αίματος του σωματείου, που διατηρεί στο νοσοκομείο Σωτηρία, για τις έκτακτες ανάγκες που δημιουργήθηκαν με τους τραυματίες που διακομίσθηκαν στους διάφορους χώρους περίθαλψης. Επιπλέον σήμερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη αιμοδοσία στο χώρο του νοσοκομείου Σωτηρία για την περεταίρω κάλυψη μέρους των αναγκών που υπάρχουν ακόμη για αίμα.
 
      Η ανταπόκριση των συναδέλφων και η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή παρά τις δυσκολίες της περιόδου. Ο μεγάλος αριθμός των φιαλών  αίματος που συλλέχθηκε θα διατεθεί εξολοκλήρου στα νοσοκομεία που περιθάλπουν ακόμα πυρόπληκτους τραυματίες συμπολίτες μας.
 
       Παράλληλα τις τελευταίες μέρες στα γραφεία της Ένωσης Αθηνών συγκεντρώθηκαν οικιοθελώς από τους συναδέλφους είδη πρώτης ανάγκης όπως ακριβώς απαιτούνταν σύμφωνα με τις οδηγίες των επίσημων φορέων. Τα είδη αυτά μεταφέρθηκαν σήμερα στην Π.Ο.Α.Σ.Υ. για να αποδοθούν μαζί με άλλα στους πυρόπληκτους της περιοχής της Κινέτας αφού οι ανάγκες για τους πυρόπληκτους στη περιοχή Μάτι έχουν ήδη καλυφθεί.
 
       Η Ένωση Αθηνών νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τους συναδέλφους για την διάθεση που επέδειξαν για να συνδράμουν σε αυτές τις έκτακτες δράσεις. Δεν παραλείπει να ευχαριστήσει και την εταιρία catering «The Van» για την διάθεση ενός οχήματος με το οποίο μεταφέρθηκαν τα συγκεντρωθέντα είδη. Αποδείχθηκε ότι οι εργαζόμενοι αστυνομικοί έχουν στο αίμα τους την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό. Όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε τις καταστροφές από όπου κι αν προέρχονται και με οποιοδήποτε κόστος.
Μόνο Ενωμένοι σαν Κοινωνία θα βγούμε απ’ αυτόν τον Εφιάλτη!

                                                                  Για το Δ.Σ.
                      - Ο -                                                                                                     - Ο -
                  Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας                         
         ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                                                             ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια