Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Aστυνομικοί έλεγχοι για το παραεμπόριο στο Ηράκλειο


Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης πραγματοποιούν αστυνομικούς ελέγχους με στόχο κυρίως την καταπολέμηση του παραεμπορίου και τη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων.
 
Ειδικότερα την 26.07.2018, από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, εντοπίστηκαν σε αποθηκευτικό χώρο του Δήμου Χερσονήσου, περισσότερα από 55.000 είδη απομιμητικών προϊόντων και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 47 και 44 ετών για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία και απάτη.
 
Ειδικότερα, κλιμάκιο των ανωτέρω υπηρεσιών πραγματοποίησε ελέγχους σε αποθηκευτικό χώρο σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, τον οποίο κατέχουν και χρησιμοποιούν οι δύο ημεδαποί, όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν συνολικά (57.018) προϊόντα απομίμησης (υποδήματα, είδη ρουχισμού, αξεσουάρ, κ.λπ.), διαφόρων εταιρειών.
 
Τα κατασχεθέντα πειστήρια παρεδόθησαν στο Τελωνείο Ηρακλείου.
Το συνολικό ύψος των διαφυγόντων κερδών από τις παθούσες εταιρείες, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εταιριών, υπερβαίνει τα (9.000.000) ευρώ.
 
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής.

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια