Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κολομβιανό καρτέλ ναρκωτικών επικήρυξε σκύλο Κ-9 με 70.000 δολάρια γιατί εντόπισε 10 τ. κοκαϊνης!

'Ενας αστυνομικός σκύλος στην Κολομβία, ο οποίος έχει μυρίσει  ποσότητα μαμούθ ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της καριέρας του αποφασίστηκε από την αστυνομία να "μετατεθεί" εκτάκτως για να μην κινδυνεύσει! 

Ο λόγος είναι ότι το κολομβιανό καρτέλ Ουραμπένιος επικήρυξε το θηλυκό γερμανικό ποιμενικό λυκόσκυλο με 70.000 δολάρια, όταν στην τελευταία του επιτυχία εντόπισε 10 τόνους κοκαϊνη! 
Οι Urabeños θεωρούνται  από τα πλεόν ισχυρά καρτέλ της Κολομβίας και μία πολύ δυνατή  εγκληματική οργάνωση. 'Ετσι για να μην βρεθεί σε κίνδυνο, το Κ-9 Σόμπρα ( το όνομά της σημαίνει Σκιά) πήρε...μετάθεση από τα λημέρια του καρτέλ όπου υπηρετούσε για το αεροδρόμιο της Μπογκοτά. 
Το αεροδρόμιο θεωρήθηκε το πιο ασφαλές μέρος για την Σόμπρα καθώς είναι μακρυά παό την σφάιρα επιρροής του καρτέλ ενώ η σκυλίτσα εκτός από τον συνοδό-χειριστή της της έχει πια και επιπλέον ασφάλεια με περισσότερους αστυνομικούς.
Η 6χρονη Σόμπρα, "δούλευε" κυρίως σε λιμάνια των ακτών του Ατλαντικού, και κυρίως στην περιοχή Turbo από την οποία διακινούνται  πολλοί τόνοι κοκαϊνης με ταχύπλοα ακόμα και με υποβρύχια προς τις ακτές της Κεντρικής Αμερικής και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η Σόμπρα, πρόσφατα, ανακάλυψε ποσότητα 5,3 τόνων κοκαϊνης στο Turbo και άλλους 4 τόνους που είχαν συσκευαστεί σε ανταλλακτικά αυτοκινήτων έτοιμα για...εξαγωγή.

Sombra at a police paradeImage copyrightCOLOMBIAN POLICE
Image captionΗ μεγαλύτερη διακίνηση ναρκωτικών ελέγχεται από τους Urabeños, το καρτέλ που είναι επίσης γνωστό ως η Φυλή Ουσούγκα ή Η Φυλή του Κόλπου. 
Το μεγάλο αφεντικό του καρτέλ είναι ο Dairo Antonio Úsuga, γνωστός και ως Otoniel, και είναι από τους πλέον καταζητούμενους στην Κολομβία.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το καρτέλ Urabeños προσφέρει χρήματα για να ξεφορτωθεί όσους του βάζουν εμπόδια.
Το 2012 η αστυνομία είχε βρει φυλλάδια με την υπογραφή της εγκληματικής οργάνωσης με τα οποία προσέφερε 500 δολάρια σε όποιον σκότωνε έναν αστυνομικό. 
Το κατά πολύ μεγαλύτερο ποσό με το οποίο οι Urabeños επικήρυξαν τον αστυνομικό σκύλο είναι ενδεικτικό του πόσα πολλά χρήματα έχασαν από την ... "ευαίσθητη μύτη" της Σόμπρα. 
Η Σόμπρα είναι αστυνομικός σκύλος - ανιχνευτής ναρκωτικών από τότε που ήταν ακόμα κουτάβι και έχει τιμηθεί καθώς έχει εντοπίσει ναρκωτικές ουσίες σε πάνω από 300 επιχειρήσεις που οδήγησαν στη σύλληψη 245 ναρκεμπόρων.
Οι εκπαιδευμένοι αστυνομικοί σκύλοι ναρκωτικών αλλά και εκρηκτικών θεωρούνται παγκοσμίως ο ασφαλέστερος τρόπος εντοπισμού των παράνομων ουσιών παρά την πρόοδο της τεχνολογίας και τα εξελιγμένα μηχανήματα ανίχνευσης.
πηγή : www.bbc.co.uk


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια