Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καταπολεμήστε το στρες με 7 γρήγορα σνακ!



Ένα σνακ μπορεί να μειώσει το στρες, να ρυθμίσει τη διάθεσή μας και να μας κάνει να νιώσουμε αμέσως καλύτερα.

Γρήγορα σνακ για να καταπολεμήσετε το στρες  

Ο κάθε άνθρωπος έχει τους δικούς του τρόπους να αντιμετωπίζει το στρες. Με γυμναστική, διαλογισμό, χειροτεχνία, οποιαδήποτε δραστηριότητα τον βοηθά να συγκεντρωθεί και να καταπολεμήσει το στρες.

Ωστόσο, κάποιες φορές, για παράδειγμα στο χώρο εργασίας μας, δεν υπάρχει χρόνος για τέτοια και το μόνο που θέλουμε είναι να «τσιμπήσουμε» κάτι. Στην πραγματικότητα, επειδή είμαστε ό,τι τρώμε, ένα σνακ μπορεί να μειώσει το στρες, να ρυθμίσει τη διάθεσή μας και να μας κάνει να νιώσουμε αμέσως καλύτερα. Μπορούμε να επιλέξουμε κάτι από τα παρακάτω τρόφιμα.

Μπανάνα

Το αγαπημένο φρούτο όλων  είναι η καλύτερη επιλογή για τις ώρες που νιώθετε στρεσαρισμένοι. Αυτό συμβαίνει γιατί περιέχει ποτάσιο και βιταμίνη Β6, θρεπτικά στοιχεία που καταπολεμούν το στρες. Επιπλέον, οι μπανάνες αυξάνουν το επίπεδο κορεσμού, ενώ είναι γλυκές, και ένας οργανισμός που βρίσκεται σε κατάσταση στρες, ζητά κάτι γλυκό.


Ψημένη τορτίγια

Όταν αισθάνεστε άγχος, χρειάζεστε να νιώσετε ανακούφιση και τίποτα δεν ανακουφίζει έναν οργανισμό σαν τους υδατάνθρακες. Η ψημένη τορτίγια καταπολεμά το στρες, καθώς είναι πολύ καλή πηγή υδατανθράκων χωρίς πολλά λιπαρά. Επιπλέον, το σώμα χρειάζεται βιταμίνη C όταν βρίσκεται σε κατάσταση στρες, οπότε μπορείτε να προσθέσετε και λίγη μεξικάνικη σάλτσα. Στο σούπερ μάρκετ μπορείτε να βρείτε πακέτα που περιέχουν τορτίγια με σάλτσα για μεγαλύτερη ευκολία.

Μπάρες δημητριακών

Οι μπάρες δημητριακών φτιάχτηκαν για πρωινό, αλλά είναι ένα υπέροχο σνακ για τις στιγμές που νιώθετε συναισθηματικά φορτισμένοι. Φτιαγμένες με φρουτώδη γέμιση και δημητριακά ολικής αλέσεως, οι μπάρες δημητριακών σάς δίνουν τη γλυκιά αίσθηση με τους υδατάνθρακες που ζητά ο οργανισμός, όταν είναι στρεσαρισμένος. Ενισχυμένες και με βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, αποτελούν boost για τη διατροφή, παρέχοντας επιπλέον ασβέστιο και σίδηρο, τα οποία χρειάζεται ο οργανισμός όταν στρεσάρεται.


Μαύρα φασόλια

Όταν ο οργανισμός βρίσκεται υπό πίεση, καταστρέφει τα μέταλλα, όπως μαγνήσιο, σίδηρο και ψευδάργυρο. Τα μαύρα φασόλια είναι εξαιρετική πηγή αυτών των συστατικών και μία εύκολη και γρήγορη λύση, καθώς υπάρχουν διαθέσιμα σε κονσέρβες.

Latte ντεκαφεινέ χωρίς λιπαρά

Ασβέστιο και πρωτεΐνη. Συστατικά απαραίτητα για τον οργανισμό και την καταπολέμηση του στρες. Μία εκδοχή χωρίς καφεΐνη είναι καλύτερη επιλογή, καθώς η καφεΐνη αυξάνει το άγχος και επηρεάζει τον ύπνο μας, ο οποίος ήδη μειώνεται λόγω του στρες. Αποφύγετε τα λιπαρά, καθώς έρευνες λένε ότι τα λιπαρά καταστέλλουν το ανοσοποιητικό το οποίο ήδη καταστέλλεται από το στρες.


Smoothie καρότου

Βήτα καροτίνη και ασβέστιο. Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, ο οργανισμός χρειάζεται ασβέστιο όταν βρίσκεται σε στρεσογόνο φάση. Επιπλέον, πέφτουν τα επίπεδα βήτα καροτίνης και πρέπει κάπως να τα αντικαταστήσουμε. Αν προτιμάτε να μασάτε κάτι, μπορείτε να αντικαταστήσετε αυτό το σνακ με baby καρότα και λίγη sour cream.

Σταφιδόψωμο με τυρί κρέμα

Αυτό το σνακ τα έχει όλα. Υδατάνθρακες υπό τη μορφή αποξηραμένων φρούτων για να σας χαλαρώσουν, ασβέστιο για να καταπολεμήσετε το στρες και γλυκιά γεύση για να ικανοποιηθεί ο οργανισμός. Είναι εξαιρετικά νόστιμο, δοκιμάστε το.


Πηγή: iatronet.gr
_




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια