«Τον έθαψα γιατί παραλογίστηκα» λέει ο δολοφόνος του 70χρονου κτηνοτρόφου

Μια καταγγελία στις Αρχές για τη λειτουργία λατομείου στα Σφακιά, οι συνεχείς διαπληκτισμοί και το “ραντεβού” του 70χρονου κτηνοτρόφου, Παντελή Δουρουντάκη, με τον 44χρονο ιδιοκτήτη του
λατομείου, είχαν μοιραία κατάληξη όταν ήρθαν αντιμέτωποι – οπλισμένοι και οι δύο –  ομολογεί ο άνδρας που κατηγορείται για το φονικό.

Όπως ισχυρίστηκε ο Γ.Χ. στην εφημερίδα “Real News”, ο 70χρονος Παντελής Δουρουντάκης μπήκε στο λατομείο και τον απείλησε με το όπλο στο χέρι.

«Στη συνέχεια, με πυροβόλησε μια φορά κι ευτυχώς για μένα αστόχησε. Όταν πήγε να μου ρίξει ξανά, το όπλο του έπαθε εμπλοκή και αστραπιαία έριξα προς το μέρος του χωρίς να σημαδεύω. Έχασα το μυαλό μου, θόλωσα και πανικοβλήθηκα», δήλωσε.

Συμπλήρωσε ότι μετέφερε τη σορό του θύματος στην περιοχή του Αλικιανού, υπογραμμίζοντας πως δεν ήξερε τι έκανε: «Τον έθαψα γιατί παραλογίστηκα».
 
Ο κτηνοτρόφος βρέθηκε θαμμένος με το αυτοκίνητό του

Ο 70χρονος Παντελής Δουρουντάκης βρέθηκε θαμμένος στον ίδιο λάκκο, μαζί με το αυτοκίνητό του, στην αγροτική περιοχή Αλικιανού, περίπου έναν μήνα μετά τη μυστηριώδη εξαφάνισή του.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πως έφερε θανάσιμο τραύμα από όπλο.

Ο αδελφός του 44χρονου, ο οποίος τελικά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, υποστηρίζει πως έμαθε την αλήθεια μέσα στα κρατητήρια.

«Θλίβομαι για ό,τι συνέβη. Δεν ήμουν στο λατομείο όταν συνέβη το κακό, καθώς είχα αποχωρήσει νωρίτερα μαζί με τον υπάλληλό μας. Μας είχαν συλλάβει ως υπόπτους για τη δολοφονία. Ρώτησα τον Γιάννη πώς γίνεται να έχουμε μπλέξει έτσι και τότε με λυγμούς μου αποκάλυψε την αλήθεια», δηλώνει στη Real News ο αδερφός του κατηγορουμένου.

«Το μυαλό μου είχε θολώσει και έκρυψα την αλήθεια στην πρώτη κατάθεση»είπε ο 44χρονος Γ.Χ., ο οποίος αποκάλυψε πως μετά τη δολοφονία πήγε στο Άγιο Όρος.

«Πήγα να ζητήσω συγχώρεση, αλλά το βάρος που κουβαλούσα ήταν τόσο μεγάλο που δεν άντεξα και πήγα να παραδοθώ. Όταν πήγα στην Αστυνομία δεν ήξερα ότι υπάρχει ένταλμα», υποστήριξε.

Η οικογένεια του θύματος, μέσω του δικηγόρου της, υποστηρίζει πως ο ιδιοκτήτης του λατομείου αναγκάστηκε να ομολογήσει την πράξη του, καθώς από την εξέταση DNA βρέθηκε το αίμα του στον τόπο του εγκλήματος.

Πηγή: “Real News”


_