Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

30.000 πληρώνει κάθε μέρα η ΕΛΑΣ για τα απορρίμματα της Κέρκυρας που μεταφέρονται 4.30 το πρωί

Μια στρατιά αστυνομικών της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ έχει μεταφέρει η ΕΛΑΣ στο νησί της Κέρκυρας, ως απάντηση στις κινητοποιήσεις των κατοίκων για την κατασκευή του ΧΥΤΑ στη
Λευκίμμη  και μάλιστα η μετακίνηση των αστυνομικών έχει γίνει από όλες της γνωνιές της χώρας. Εσχάτως και από την ... Κρήτη.

Πληροφοριες του bloko.gr σημειώνουν ότι το ημερήσιο κοστος διαμονής και διατροφής ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρω ημερησίως  και το παράδοξο ειναι πως η στρατιά των αστυνομικών διατιθεται για μία και μόνη την ημέρα μεταφορά των δεματοποιημένων απορριμμάτων. Το εντυπωσιακό είναι πως σε μια περίοδο ακραίου μονεταρισμού και λιτότητας, η πολιτική ηγεσία της αστυνομίας προβαίνει σε μια τέτοιου είδους επωδυνη για την οικονομική κατάσταση του σώματος δαπάνη, την ίδια ώρα που λεφτά δεν υπάρχουν για την εξόφληση για παράδειγμα των υπομνημάτων που υποβάλουν οι μετακινούμενα στα νησιά για το προσφυγικό.

Το ακόμα πιο αξιοπερίεργο είναι ότι όλη αυτή η δύναμη διατιθεται για τη συνοδεία των απορριμματοφόρων, που κάνουν μία και μοναδική κίνηση προς τον ΧΥΤΑ την ημέρα. Στις τεσσερισήμισι το πρωί κι αυτή με φορτία που δεν ξεπερνούν τα ... 400 κιλά, ενώ η συμβατική υποχρέωση του Δήμου είναι για ημερήσια αποκομιδή δεματοποιημένων απορριμμάτων αρκετων επιπλεον χιλιάδων κιλών.


του Γιώργου Καραϊβάζ


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια