Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αποτελέσματα Διοικητικού Συμβουλίου Π.Ο.ΑΞΙ.Α. στις 11/7/2018


Συνεδρίασε στις 11 Ιουλίου 2018, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

α.  Ενημέρωση για τις αποφάσεις-πόρισμα της επιτροπής κρίσεων προαγωγών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
β. Έγκριση δαπάνης διαμόρφωσης αύλειου χώρου κτιρίου Ομοσπονδίας.
γ. Συζήτηση-προτάσεις για τις αντιδράσεις αναφορικά με το θέμα της προαγωγής των Ανθυπαστυνόμων.
δ. Οποιοδήποτε άλλο θέμα ήθελε προκύψει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ή προταθεί από μέλος του Δ.Σ.
Κατά τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο αρχικά για τα πορίσματα στα οποία έχει καταλήξει η Επιτροπή που συγκροτήθηκε στο Αρχηγείο μετά το τέλος των εργασιών της με αντικείμενο την επανεξέταση του νομικού πλαισίου που ρυθμίζει τη διαδικασία κρίσεων -προαγωγών των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας κλπ.
Ως γνωστόν, στην εν λόγω Επιτροπή, τέθηκαν προς συζήτηση από την Ομοσπονδία μας και τα ακόλουθα θέματα: α) θεσμοθέτηση της παράλληλης επετηρίδας, β) αύξηση του ορίου ηλικίας των Αξιωματικών, γ) κατάργηση του άρθρου 15 του Π.Δ. 6/2018 δ) βαθμολογική εξέλιξη των Ανθυπαστυνόμων και των Αξιωματικών του ν. 3686/2008.
  • Το πόρισμα της Επιτροπής αναμένεται να λάβει υπογραφή από τον πρόεδρο και τα μέλη της εντός των προσεχών ημερών έχοντας καταλήξει στις ακόλουθες προτάσεις:Τη θεσμοθέτηση ως τυπικού προσόντος για προαγωγή στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή και Ταξίαρχου της άσκησης διοίκησης σε Υπηρεσίες, σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση αυτών, όπως προτάθηκε προς θεσμοθέτηση.
  • Τη θεσμοθέτηση της υπηρεσιακής κρίσης του μη προακτέου στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή, για τους έχοντες λιγότερα από 33 έτη υπηρεσίας.
  • Την αύξηση του ορίου ηλικίας κατά 1 έτος (δυνητικά) των βαθμών Αστυνομικού Υποδιευθυντή, Αστυνομικού Υποδιευθυντή και Ταξίαρχου.
  • Την κατάργηση του αρθρ.15 του Π.Δ. 6/2018 σύμφωνα με την πρόταση της ΠΟΑΞΙΑ.
  • Την αποδοχή της πρότασης των Ομοσπονδιών ΠΟΑΞΙΑ- ΠΟΑΣΥ, ως έχει για το θέμα της προαγωγής των Ανθυπαστυνόμων και των Αξιωματικών του Νόμου 3686/2008.
DSCN0969 800x600Ειδικά για το τελευταίο ζήτημα και για το οποίο έχουν προκληθεί αντιδράσεις με τη μορφή επιστολών προς την Ομοσπονδία είτε ανωνύμων σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το ΔΣ ασχολήθηκε ενδελεχώς με το θέμα και ομόφωνα αποφάσισε η αρχική μας πρόταση να παραμείνει ως έχει με δεδομένο ότι έχει εγκριθεί από τα δυο τελευταία συνέδρια τα οποία έθεσαν δυο προϋποθέσεις, ήτοι, τη δημιουργία οργανικών θέσεων στο βαθμό του Αστυνόμου Β’ και ως εκ τούτου επανατοποθέτησή τους και δεύτερον σε καμία περίπτωση να μην παραβιαστεί η υφιστάμενη ιεραρχική θέση των Αξιωματικών ΣΑΕΑ και ΤΕΜΑ από την προαγωγή των Αξιωματικών του Νόμου 3686/2008, καθώς θα πρέπει να ισχύσουν ακριβώς οι ίδιοι χρόνοι και κριτήρια προαγωγής με τους παραπάνω Αξιωματικούς.
Για το θέμα του «μη προακτέου», το ΔΣ θεωρεί μη ικανοποιητική την πρόταση της Επιτροπής και προτείνει να θεσμοθετηθούν τα 35 χρόνια, όπως ήταν και η αρχική της πρόταση.
Επίσης, έγινε εκτίμηση των προβλεπομένων για τη μάχιμη 5ετία από την πρόσφατη εγκύκλιο που εκδόθηκε από το υπουργείο Εργασίας, τονίζοντας ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς αποτύπωσε πλήρως τις θέσεις της Ομοσπονδίας μας όπως είχαν κατατεθεί κατά τη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου, αλλά και εγγράφως.
Από τον Υπεύθυνο Οικονομικών Θεμάτων του ΔΣ Κων/νο Πλατιά κατατέθηκε πρόταση για την επέκταση της μάχιμης 5ετίας στο σύνολο των Υπηρεσιών του αστυνομικού σώματος, όπως επίσης και για τη θεσμοθέτηση επιδόματος τμηματάρχου. Το ΔΣ ομόφωνα αποδέχθηκε την εισήγησή του, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να επεκταθεί αυτό σε όσους ασκούν διοίκηση ανεξαρτήτως του βαθμού που φέρουν. Οι ανωτέρω προτάσεις θα προωθηθούν άμεσα στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία.
Τέλος από το ΔΣ εκφράστηκε η έντονη ανησυχία και προβληματισμός για τη στασιμότητα που υπάρχει στο θέμα της ελεύθερης και απρόσκοπτης μετακίνησης του αστυνομικού προσωπικού με τα ΜΜΜ στην Αττική κι αυτό διότι έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις πολλές φορές ότι θα υπάρξει άμεσα ρύθμιση του προβλήματος που ανέκυψε μετά την καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, εντούτοις παρατηρείται μια ανεξήγητη κωλυσιεργία εκ μέρους του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης. Δυστυχώς για ένα τόσο απλό θέμα, όπου ουδείς αμφισβητεί το δίκαιο του αιτήματος, οι αρμόδιοι αδυνατούν να δώσουν μια πειστική απάντηση, παίζοντας με την αγωνία καθημερινά, όσων χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ ακόμα και για τις υπηρεσιακές ανάγκες.
Η Ομοσπονδία μας θα παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη των ζητημάτων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και θα απαιτήσει από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία να υλοποιηθούν άμεσα, όπως άλλωστε είχαν δεσμευτεί για να μην παρατηρηθεί το φαινόμενο της επανάληψης αστείων δικαιολογιών.
Το επόμενο αγωνιστικό μας ραντεβού είναι ήδη προκαθορισμένο και φέτος για τη Θεσσαλονίκη, ενόψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έως τότε θα μείνουμε παρατηρητές της όποιας απροθυμίας και αδράνειας όσων αποτελούν τροχοπέδη στην προώθηση των δίκαιων αιτημάτων μας.
Τα αιτήματα είναι γνωστά. Γνωστές και οι δεσμεύσεις. Δεν θα ανεχθούμε καμιά παράταση στην αγωνία των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας!
2014 poaxia no ypografes
_




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια