Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πήραν 11 εκατ. ευρώ δανεικά και… αγύριστα

Με ασφυκτικούς  ρυθμούς διεξάγεται από την ελληνική Δικαιοσύνη στο Ηράκλειο  έρευνα, προκειμένου να εξακριβωθεί ποιοι ευθύνονται για το γεγονός ότι περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ
έγιναν… καπνός μέσω δανείων που χορηγήθηκαν από συγκεκριμένο τραπεζικό κατάστημα περιοχής του νομού Ηρακλείου.
Για την υπόθεση διεξάγεται ειδική ανάκριση και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υπάρχει πίεση για την περάτωσή της λόγω κινδύνου παραγραφής όλων των υπό διερεύνηση αδικημάτων. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση που προκαλεί πλήθος ερωτηματικών για τις συνθήκες υπό τις οποίες δόθηκαν αυτά τα δάνεια. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα δάνεια που χορηγήθηκαν  από το συγκεκριμένο τραπεζικό κατάστημα δόθηκαν κατά κύριο λόγο το 2009, ακριβώς δηλαδή πριν το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας.
Η υπόθεση διαβιβάστηκε στη Δικαιοσύνη το 2014 και δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η δικογραφία περιλαμβάνει 420 φακέλους δανείων που είχαν χορηγηθεί από το εν λόγω κατάστημα κυρίως σε αλλοδαπούς, Βαλκάνιους, Σύρους κλπ
Στη δικαστική διερεύνηση που βρίσκεται σε εξέλιξη καταλυτική είναι η συνδρομή στελεχών της ΔΟΥ που έχουν επιφορτιστεί με την ευθύνη του ξεσκονίσματος  του κάθε φακέλου, ώστε να ελεγχθούν τα δικαιολογητικά που είχαν προσκομιστεί για τη χορήγηση των δανείων, τα οποία φυσικά δεν έχουν πληρωθεί και είναι «κόκκινα». Καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να εξακριβωθεί αν τα δάνεια είχαν δοθεί σε υπαρκτά πρόσωπα που ενδεχομένως είχαν χρησιμοποιήσει κάποια πλαστογραφημένα δικαιολογητικά  ή και σε εντελώς ανύπαρκτα πρόσωπα. Από τον έλεγχο που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έχουν εντοπιστεί, όπως αναφέρεται, κραυγαλέες περιπτώσεις πλαστογράφησης.
Είναι εντυπωσιακό πάντως ότι με βάση τα στοιχεία των φακέλων, στο συγκεκριμένο κατάστημα απευθύνονταν για τη χορήγηση δανείου άνθρωποι από διαφορετικές περιοχές της Κρήτης.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αλλά εξαιρετικά δύσκολης (λόγω της φύσης της υπόθεσης) έρευνας που διεξάγεται είναι πολύ πιθανόν να κληθούν για εξηγήσεις υπάλληλος της τράπεζας που φέρεται να υπογράφει τα δάνεια αλλά και άτομα που είχαν μεσολαβήσει για τη χορήγηση των δανείων στους δανειολήπτες. Οι πληροφορίες μιλούν συνολικά για 17 πρόσωπα, για τα οποία κρίνεται σκόπιμη η κλήτευσή τους ενώπιον της Δικαιοσύνης το προσεχές διάστημα.


patris.gr - Ευαγγελία Καρεκλάκη
_




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια