Αστυνομικός σκύλος κάνει ανάνηψη σε αξιωματικό (video)

Ένας γενναίος αστυνομικός σκύλος απέδειξε τις ικανότητες του στην παροχή πρώτων βοηθειών προσφέροντας υπηρεσίες καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης σε έναν αστυνομικό που προσποιούνταν ότι κινδυνεύει.


Σύμφωνα με tweet που ανήρτησε στον επίσημο λογαριασμό της η Δημοτική Αστυνομία της Μαδρίτης, ο Πόντσο, όπως είναι το όνομα του φοβερού κουταβιού, προσέφερε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη σε έναν αξιωματικό χωρίς να διστάσει ούτε στιγμή προκειμένου να σώσει τη ζωή του.

Το περιστατικό διαδραματίστηκε στα πλαίσια μίας επίδειξης των ικανοτήτων του Πόντσο μπροστά σε κοινό, το οποίο καταχειροκρότησε το οξυδερκές ζώο.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή δείχνει έναν αξιωματικό να πέφτει στο έδαφος και να προσποιείται ότι δεν ανταποκρίνεται. Αμέσως ο Πόντσο αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης και επεμβαίνει φορώντας στην πλάτη του την εξάρτηση με τον αστυνομικό φάρο, όπως κάθε αστυνομικός σκύλος που σέβεται τον εαυτό του.

Πηδά ξανά και ξανά στο στήθος του αξιωματικού με τα μπροστινά του πόδια και βάζει το αυτί του στο λαιμό του για να δει αν αναπνέει. Στη συνέχεια επαναλαμβάνει.

Ο Πόντσο ακολούθησε πιστά και με απόλυτη προσήλωση τη διαδικασία διάσωσης μέχρι να «σώσει» τον αστυνομικό ο οποίος τον επιβράβευσε με μία λιχουδιά.

Το βίντεο του Πόντσο έχει ήδη γίνει viral, ενώ στο twitter μετρά 12 χιλιάδες retweets και 21 χιλιάδες likes.skai.gr

_