Τι είναι η δίαιτα on-off ή δίαιτα «μέρα παρά μέρα»;



Η νέα δίαιτα «μέρα παρά μέρα» ή αλλιώς «on-off» κάνει θραύση στο εξωτερικό, καθώς θεωρείται εύκολη στην εφαρμογή της.

Μάλιστα, η νέα αυτή δίαιτα υπόσχεται απώλεια βάρους, αλλά και ανακούφιση από το άσθμα, ακόμη και προστασία των εγκεφαλικών κυττάρων.

Ο εμπνευστής της, ο πλαστικός χειρουργός δρ James Johnson, υποστηρίζει ότι αδυνάτισε εύκολα χάρη σε αυτήν τη μέθοδο, ενώ προτρέπει να την ακολουθήσουν άνδρες και γυναίκες όχι μόνο για απώλεια κιλών αλλά και για να αποκομίσουν οφέλη στην υγεία τους.

Πώς γίνεται

Όπως λέει και το όνομά της, τη μία ημέρα τρώτε ελεύθερα όσο θέλετε (ΟΝ) και την επομένη περιορισμένα (ΟFF).

Τις πρώτες 2 εβδομάδες
  • On Τις 7 «ελεύθερες» ημέρες μπορείτε να τρώτε ό,τι θέλετε, χωρίς όμως να το παρακάνετε με το σκεπτικό ότι την επόμενη ημέρα θα πεινάσετε.
  • Οff  Τις 7 ημέρες που «δεν τρώτε», δεν πρέπει να υπερβείτε τις 500 θερμίδες ημερησίως.

Μετά τις δυο εβδομάδες
  • ON Τις «ελεύθερες» ημέρες, ο δρ. Johnson συστήνει να καταναλώνετε υγιεινά τρόφιμα, όπως φρούτα και λαχανικά, και να αποφεύγετε τα τρανς λιπαρά.
  • ΟFF Τις ημέρες που «δεν τρώτε», μπορείτε είτε να συνεχίσετε να καταναλώνετε 500 θερμίδες ημερησίως, είτε να τις αυξήσετε προσλαμβάνοντας έως και το 35% των θερμίδων που συνηθίζετε να καταναλώνετε σε μία «ελεύθερη» ημέρα, ανάλογα με το βάρος που επιθυμείτε να χάσετε και με τις αντοχές σας.

Διατήρηση του βάρους

Ο εμπνευστή της επισημαίνει ότι μπορείτε να διατηρήσετε τα κιλά σας καταναλώνοντας τις ημέρες που «δεν τρώτε» το 50-60% των θερμίδων που συνήθως προσλαμβάνετε σε μία «ελεύθερη» ημέρα.

Tips

Ο δρ. Johnson συνιστά κατά τη διάρκεια της δίαιτας:
  • Να πίνετε άφθονο νερό.
  • Να ασκείστε, κατά προτίμηση τις «ελεύθερες» ημέρες.
  • Να ζυγίζεστε μία φορά την εβδομάδα, το πρωί μιας «ελεύθερης» ημέρας.


Πηγή: healthreport.gr
_