Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αναστάτωση στην ΕΛ.ΑΣ. από προφίλ αστυνομικού στο Facebook

Ερωτηματικά προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ. ανάρτηση αστυνομικού - φρουρού πολιτικών προσώπων στην οποία επιδεικνύει μεγάλα χρηματικά ποσά που φαίνεται να έχουν περιέλθει προσφάτως
στην κατοχή του, χωρίς να μπορεί να διαπιστωθεί η προέλευση των χρημάτων και αν αυτά αποτελούν προϊόν εγκληματικών ενεργειών. Ο ίδιος ένστολος, που έχει υπηρετήσει σε κρίσιμες θέσεις στην ΕΛ.ΑΣ., προχωρεί σε διαδικτυακές επιδείξεις του οπλισμού του, εμφανίζεται να κοιμάται κρατώντας όπλο (πιθανόν υπηρεσιακό), ενώ δημοσιεύει και γυμνές φωτογραφίες του, προκαλώντας πλήθος αποριών για τον τρόπο που προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ΕΛ.ΑΣ. αλλά και για τις υπόλοιπες ενασχολήσεις του.

Οι συγκεκριμένες διαδικτυακές καταχωρίσεις του αστυνομικού έρχονται σε συνέχεια άλλων αμφιλεγόμενων, ιδιόρρυθμων αναρτήσεων στο Facebook και σε άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν δώσει το «παρών» στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και σε άλλες «ευαίσθητες» υπηρεσίες. Και οι οποίοι δεν διστάζουν να δημοσιοποιούν φωτογραφίες από αλλεπάλληλα μεταμεσονύκτια γλέντια τους σε νυχτερινά κέντρα της Αθήνας, να μιλούν για γαμήλια πάρτι με ναρκωτικά, ενώ ένας από αυτούς δήλωνε υπάλληλος της πρεσβείας της Κολομβίας. Προκαλώντας σειρά ερωτημάτων σχετικά με την «παρακμή» τμήματος της ΕΛ.ΑΣ. που αναπτύσσει ύποπτες σχέσεις με τη νύχτα και με παράνομα κυκλώματα. Ξεχνώντας σχεδόν την υπηρεσιακή ιδιότητά τους…

Το «προφίλ»
Εκπληκτα, λοιπόν, ανώτερα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυψαν προσφάτως το «προφίλ» στο Fb του φρουρού πολιτικών προσώπων ο οποίος έχει υπηρετήσει και στην Ασφάλεια Αττικής, σε υπηρεσίες που σχετίζονται με το κοινό έγκλημα και σε άλλες σημαντικές θέσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια των πολιτών στην πρωτεύουσα.
Ο ένστολος, λοιπόν, έχει αναρτήσει φωτογραφίες ημίγυμνος ή γυμνός, σε ορισμένες από τις οποίες κρατά διαφόρων τύπων όπλα, για τα οποία ωστόσο παραμένει άγνωστο αν είναι ρεπλίκες ή όπλα του softball. Εμφανίζεται να προχωρεί σε εξάσκηση στη χρήση αυτόματων όπλων σε διάφορα σκοπευτήρια (παραμένει άγνωστο πού είναι).
Ομως εκείνο που εντυπωσιάζει, πέρα από τις τολμηρές φωτογραφίες που δεν διστάζει να αναρτήσει, είναι αυτές όπου φαίνεται να βρίσκεται μπροστά σε μεγάλα χρηματικά ποσά, που πιθανόν υπερβαίνουν τα 80.000 ευρώ (σε δεσμίδες χαρτονομισμάτων ακόμη και των 500, των 100 ευρώ κ.λπ.). 

Μάλιστα έχει δημοσιοποιήσει στο Fb φωτογραφίες όπου κρατά εκατοντάδες χαρτονομίσματα. Επιπλέον, συνομιλητές του αστυνομικού στο Διαδίκτυο υπολογίζουν με ακρίβεια το συγκεκριμένο ποσό, με τον αστυνομικό να τους επικροτεί για τον σωστό υπολογισμό τους και να τους χαρακτηρίζει «λογιστές». Ακόμη γίνονται συζητήσεις χάριν αστειότητας για τα ποσά που θα κρατήσει ο αστυνομικός και αυτά που θα «μοιράσει» στους υπολοίπους.

Οι εκτιμήσεις
Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., «μάλλον είναι εξαιρετικά μικρές οι πιθανότητες τα ποσά αυτά που απεικονίζονται στο προφίλ του ενστόλου να προέρχονται από επιχειρήσεις και κατασχέσεις των διωκτικών αρχών. Και αυτό γιατί ο συγκεκριμένος αστυνομικός, λόγω της θέσης του, δεν έχει καμιά συμμετοχή τα τελευταία χρόνια σε τέτοιου είδους αστυνομικές έρευνες και εξαρθρώσεις εγκληματικών οργανώσεων. Ακόμη, από ορισμένα άλλα δεδομένα των φωτογραφιών (τατουάζ στο χέρι, χρόνος ανάρτησης φωτογραφίας) φαίνεται το οπτικό αυτό υλικό να είναι πρόσφατο. Ομως διερευνούμε όλα τα ενδεχόμενα. Μας προξενεί τεράστια εντύπωση ότι δεν έχει κανέναν δισταγμό να προχωρεί σε αυτές τις αναρτήσεις που μπορεί να προκαλέσουν εύλογες απορίες. Τα τελευταία χρόνια είχαμε κάνει σειρά ερευνών για την εξάρθρωση συμμοριών που προχωρούσαν σε κλοπές, διαρρήξεις και διακίνηση ναρκωτικών από τις φωτογραφίες που αναρτούσαν στο Fb με μεγάλα χρηματικά ποσά που είχαν κερδίσει. Πλήρωναν πολύ ακριβά αυτές τις διαδικτυακές "φιγούρες". Ομως είναι ίσως η πρώτη φορά που ένας ένστολος προχωρεί σε τέτοιου είδους διαδικτυακή επίδειξη χρηματικών ποσών, άγνωστης προέλευσης». 

Σημειώνεται ότι αναστάτωση είχε προκληθεί στην ΕΛ.ΑΣ. από άλλες αναρτήσεις αστυνομικών. Ενας εξ αυτών είχε εμφανισθεί ως κουκουλοφόρος με σήμα το... Καλάσνικοφ, ως πρωταγωνιστής λουλουδοπόλεμου, αλλά και ως υπάλληλος της εταιρείας «Ξαπλόπουλος ΑΕ». Αλλοι είχαν προφίλ με αναρχικού τύπου συνθήματα.



tovima.gr - Βασίλης Λαμπρόπουλος 
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια