Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιες συνήθειές μας μπορούν να αποδειχτούν καταστροφικές για την υγεία μας;


Όλοι μας έχουμε λίγο ή πολύ κακές συνήθειες, οι οποίες μπορεί να αποδειχτούν ολέθριες τόσο για τη σωματική, όσο και για την ψυχική μας υγεία.

Το κάπνισμα, για παράδειγμα, που αν καταφέρουμε να το κόψουμε, η καρδιά μας (και κάθε άλλο μέρος του οργανισμού μας) θα μας ευγνωμονεί. Υπάρχουν όμως και μερικές τοξικές συνήθειες που δεν είχαμε σκεφτεί ότι μπορεί να μας καταστρέφουν. Ποιες είναι αυτές;

Το να μιλάμε συνεχώς για κακές εμπειρίες

Είναι κατανοητό ότι θέλουμε να κατανοήσουμε τα άσχημα πράγματα που μας συμβαίνουν, αλλά με το να τα σκεφτόμαστε και να τα συζητάμε συνεχώς, απλώς αυξάνουμε τα επίπεδα του στρες μας, καταστρέφουμε τη διάθεσή μας και μπορεί να δημιουργούμε προβλήματα στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Ας το αναλύσουμε περισσότερο όμως αυτό…

Το να γκρινιάζουμε όλη την ώρα στους φίλους μας

Οι φίλοι τεστάρονται στις δύσκολες στιγμές και είναι ίσως από τα σημαντικότερα πράγματα να ξέρουμε πως έχουμε στη ζωή μας κάποια άτομα που θα μας ακούσουν. Αν, όμως, το κάνουμε συνεχώς, τότε απλώς διαιωνίζουμε τα προβλήματά μας… και, όπως είπαμε, δημιουργούμε εντάσεις.

Το παρακάνουμε με την αυτοκριτική

Χωρίς την αυτοκριτική, δεν θα γινόμασταν καλύτεροι. Αλλά η αυτοκριτική πρέπει να είναι μια υγιής διαδικασία και όχι απλά να προσβάλλουμε τον εαυτό μας συνεχώς. Σταματήστε να το κάνετε αυτό, επειδή η ψυχική σας υγεία επηρεάζεται πολύ περισσότερο απ’ ό,τι πιστεύετε.

Δεν φεύγουμε ποτέ από τα social media

Είναι ό,τι πιο εύκολο για να σκοτώσουμε λίγη ώρα. Μπορούμε απλά να κάνουμε scroll για λίγο στο Facebook, αλλά η λίγη ώρα σύντομα μπορεί να γίνει… ολόκληρη νύχτα. Εκτός του ότι το φως του κινητού ή του υπολογιστή καταστρέφουν τον ύπνο μας, η ψυχική μας υγεία επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό, καθώς συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους ανθρώπους που βλέπουμε και (νομίζουμε ότι) έχουν καλύτερη ζωή από εμάς.


Κοιμόμαστε πολύ αργά

Ο ύπνος είναι σημαντικός, καθώς αν δεν κοιμόμαστε αρκετά (και καλά), ξεκινάει ένας απαίσιος φαύλος κύκλος στρες, κούρασης, υπερφαγίας, αύξησης βάρους, περισσότερου στρες… Προσπαθήστε να φτιάξετε το πρόγραμμα του ύπνου σας. Ένας καλός τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να πέφτετε για ύπνο και να ξυπνάτε την ίδια ώρα, κάθε μέρα, ναι, και τα σαββατοκύριακα. Τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής είναι πολύ καλύτερα αν τα ζεις εκτός κρεβατιού.

Το υπερβολικό ξόδεμα χρημάτων

Ναι, είναι λογικό μερικές φορές να ξοδέψουμε κάτι παραπάνω, επειδή θέλουμε να κάνουμε στον εαυτό μας ένα δώρο, αλλά όπως όλοι συνειδητοποιήσαμε κάποια στιγμή στη ζωή μας, το ξόδεμα είναι επίσης και αρκετά εθιστικό. Και αγχωτικό. Διαχειριστείτε συνετά τα χρήματά σας και θα έχετε γλιτώσει πάρα πολύ στρες.

Η υπερβολική τηλεόραση

Ένας τρόπος να βάλουμε κιλά, να χαλάσουμε τη διατροφή μας και το πρόγραμμα γυμναστικής μας; Η τηλεόραση. Η καθιστική ζωή, γενικότερα. Προσπαθήστε να μην το παρακάνετε, καθώς η καθιστική ζωή επιβαρύνει την υγεία μας και μας γίνεται πολύ εύκολα συνήθεια.

Προσπερνάμε γεύματα

Όπως το πρωινό, που είναι ίσως το πιο αγνοημένο γεύμα από όλα. Και αυτό είναι λάθος, επειδή το να μην τρώμε σωστά, ισορροπημένα γεύματα μέσα στην ημέρα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για υπερφαγία, καθώς και για ασθένειες όπως ο διαβήτης τύπου 2 και η καρδιοπάθεια.


Πηγή: iatronet.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια