Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απάνθρωπες συνθήκες καταγγέλουν οι αστυνομικοί της Ζακύνθου

Τις συνθήκες υπερεργασίας και ψυχικής και σωματικής εξαθλίωσης συνεχίζουν να καταγγέλουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι της Ζακύνθου. Η κραυγή για βοήθεια εκφράζεται μέσα από τα συνεχόμενα
έγγραφα τα οποία αποστέλλουν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Το οξύμωρο και παράλογο είναι ότι ενώ οι αστυνομικοί υπάλληλοι του τμήματος Ζακύνθου εργάζονται κάτω από αυτές τις συνθήκες, πολύ συχνά τους ζητήτε να αναλάβουν περιστατικά υγειονομικής ή εργασιακής φύσεως, όπως ο ελέγχος εργασίας εκτός ωραρίου και ελέγχος των συνθηκών εργασίας, πράγματα τα οποία οι ίδιοι υπομένουν.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί υπάλληλοι δηλώνουν ότι οι συνθήκες διαμονής των αποσπασμένων υπαλλήλων παραμένουν “απάνθρωπες” και – απορίας άξιο – υπέρμετρα κοστολογημένες σε σημείο όπου εξαθλιώνεται η σωματική και ψυχική υγεία των συναδέλφων τους.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης, κ. Κώστας Καραγκούνης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν την εξαθλίωση της προσωπικότητάς μας μέσα από αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης. Εκλιπαρούμε να ακούσετε την κραυγή μας. Το επικρατών κλίμα στη Δ.Α.Ζ., πλέον ίσως και να μην είναι αναστρέψιμο στην παρούσα φάση και υπό τις υπάρχουσες συνθήκες ”.
Σειρά ζητημάτων

Αφού παραθέτουν μια σειρά από προβλήματα καλούν τους αρμοδίους να αναλογιστούν τις ευθύνες τους στην κοινωνία, και σε περίπτωση “ατυχούς συμβάντος”, διευκρινίζοντας πως δεν θα δεχθούν τη μεταβίβαση της ευθύνης από τους αρμοδίους -διατάξαντες ή μη διατάξαντες- στους παρόντες.
Κάνουν σαφή αναφορά σε Λαγανά, αερολιμένα, βαριά και οργανωμένη εγκληματικότητα, μικροεγκληματικότητα, παραβατικότητα, τροχαία, και τρέχουσες υπηρεσιακές ανάγκες, με την απόκρυψη της εγκληματικότητας ή και την υποβάθμισή της, να δίνει το δικαίωμα στη φυσική ηγεσία, ορθά ιεραρχώντας τις ανάγκες, να μην ενισχύει τη Δ. Α. Ζακύνθου, αποφασίζοντας ότι αυτή δεν έχει περισσότερη ανάγκη συγκρινόμενη με άλλες Υπηρεσίες.
Δυσμενής μετάθεση η Ζάκυνθος

Θυμίζουμε ότι οι συνθήκες εργασίας και διαμονής αποτελούσαν και αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για τη μετακίνηση υπαλλήλων στο νησί της Ζακύνθου, το οποίο έχει, όπως όλα δείχνουν, αποκτήσει μια κακή φήμη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας “Επιβεβαιώνοντας απολύτως, τα καταγγελλόμενα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, δεν αισθανόμαστε καθόλου περήφανοι, που επιβεβαιωνόμαστε και από άλλη Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, για απαξίωση της ανθρώπινης υπόστασης, με τη μεταχείριση του προσωπικού από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου”, αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Το συγκεκριμένο γεγονός αποδεικνύεται και έμπρακτα μέσα από την ολοένα και αυξανόμενη τάση φυγής των ήδη υπηρετούντων αστυνομικών, καθώς και των δυνητικών συναδέλφων, οι οποίοι θεωρούν τη Ζάκυνθο ως μια δυσμενή μετάθεση.

Και ερωτούν “Που οφείλεται αυτό; Κανένας δεν έχει ευθύνη; Τι κάνει τους αρμόδιους να μην βλέπουν αυτά που διαχρονικά η Ένωσή μας έχει επισημάνει; Είναι ανάγκη να επιβεβαιώνονται κάθε έτος οι επισημάνσεις μας με τον χειρότερο τρόπο;”.

Προς επιβεβαίωση, τα σχετικά κάθε έτους έγγραφα της Ένωσης, ευρίσκονται στο αρχείο των Υπηρεσιών. Και καταλήγουν “Η ελπίδα και τα ευχολόγια, να μην ξανασυμβούν γεγονότα εγκληματικότητας που σημάδεψαν το νησί της Ζακύνθου τα τελευταία χρόνια, δεν έχουν θέση και δεν αρμόζουν στο Αστυνομικό Σώμα. Επιβάλλεται να υπάρξουν σύγχρονες στρατηγικές αστυνόμευσης πρόληψης και καταστολής, για να μην ξαναγίνουμε αρνητικά πρωτοσέλιδα σε παγκόσμιο επίπεδο”.
Πηγή: imerazante.gr


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια