Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Προτάσεις της ΕΑΚΠ Στερεάς Ελλάδας για το Δ.Σ.

 Πρόταση για συζήτηση δύο θεμάτων στην προ ημερήσιας διάταξη στο Διοικητικό                Συμβούλιο της Ένωσης που πραγματοποιείται σήμερα


 Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Στερεάς Ελλάδος, υποβάλλει τις παρακάτω προτάσειςκαι τις θέσεις της για τα συγκεκριμένα ζητήματα, ώστε να συμπεριληφθούν ως θέματα προ ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, την Τρίτη στις 26/06/2018 και ώρα 09:30.

1ο ΘΕΜΑ: Απόφαση για  έναρξη κινητοποιήσεων σε περιφερειακό επίπεδο.  Καλούμε   το   προεδρείο   του   Διοικητικού   Συμβουλίου   του   σωματείου   μας,   να   πάρει   άμεσααπόφαση   για   να  πραγματοποιηθούν   δυναμικές   ένστολες   κινητοποιήσεις   και   παράσταση
διαμαρτυρίας   στην   Περιφέρεια   Στερεάς   Ελλάδος.   Να   υπάρξει   ανάλογη   οργάνωσηχρονοδιαγράμματος υλοποίησης, με περιοδείες, συνεντεύξεις τύπου και ανάρτηση πανό σε όλες τιςυπηρεσίες. Με βασικό πλαίσιο διεκδίκησης τα προβλήματα που μαστίζουν στο σύνολο του το ΠυροσβεστικόΣώμα και τους εργαζόμενους αλλά και την Περιφέρεια μας όπως: Η έλλειψη προσωπικού, η αύξησητης χρηματοδότησης για το Π.Σ.,  η  ανανέωση του απαρχαιωμένου στόλου οχημάτων, η  χορήγησημέσων ατομικής προστασίας ( Μ.Α.Π. ), η κατοχύρωση με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας καιτων υπολοίπων πενταετών και εποχικών, η πληρωμή της υπερεργασίας μας υπερωρίες,  Κυριακές,αργίες, νυχτερινά, όπως πληρώνονται όλοι οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι. Ο λόγος που προτείνουμε τις κινητοποιήσεις αυτές σε τοπικό επίπεδο, είναι γιατί στο πρόσφατο22ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας  που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα, τόσο το προεδρείοτης   Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.   όσο   και   οι   υπόλοιπες   παρατάξεις,  δεν   είχαν   καμία   αγωνιστική   διάθεση,   δενπάρθηκε καμία απόφαση για κινητοποιήσεις, παρά τις πιέσεις της Ε.Α.Κ.Π. που ήταν η μοναδικήπαράταξη,   η   οποία   με   την   κατάθεση   των   προτάσεών   της   και   του   ψηφίσματός   της,   ζητούσεκινητοποιήσεις ακόμα και μέσα στην αντιπυρική περίοδο. Ας θυμηθούν οι παλιότεροι και να γνωρίσουν οι νεότεροι συνάδελφοι, ότι το Σωματείο μας το 2001ήταν για έναν ολόκληρο μήνα σε αγωνιστικό αναβρασμό και είχε πραγματοποιήσει τέτοιου είδουςένστολες μαζικές κινητοποιήσεις στην έδρα της περιφέρειας στην Λαμία, με μεγάλη επιτυχία, μεπρόταση και τότε της παράταξης μας, που είχε υλοποιηθεί με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. τηςπεριόδου αυτής. Μάλιστα   με   αφορμή   την   προσφυγή   που   άσκησε   εκείνη   την   περίοδο   η   Ένωσή   μας   για   τηναποκαθήλωση πανό  από   την  Π.Υ. Χαλκίδας με   εντολή   του   τότε αρχηγού του Π.Σ.,  εκδόθηκεθετική απόφαση από τον Άρειο Πάγο και έτσι κατοχυρώθηκε το δικαίωμα της ανάρτησης πανόστις Π.Υ., για όλον τον κλάδο.  Παράλληλα, η μαχητικότητα των πυροσβεστών της περιφέρειαςμας, εκείνης της περιόδου, συνέβαλε στο τελικό αποτέλεσμα που έφερε, παρά τις δυσκολίες και ταξεπουλήματα   από   τους   εκπροσώπους   του   κυβερνητικού   συνδικαλισμού   στην   Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.,   οτετραήμερος αγώνας μιας χούφτας αγωνιστών στα Προπύλαια, με την υπογραφή από τον τότεΥπουργό Δημόσιας Τάξης 6 αιτημάτων του κλάδου. Με αυτούς τους αγώνες παρακαταθήκη, εμπνεόμαστε και πιστεύουμε ακράδαντα ότι κανέναςαγώνας δεν πάει χαμένος, παρά μόνος αυτός που ποτέ δεν δίνεται.   Η Ένωση μας να καλέσει και τις υπόλοιπες πρωτοβάθμιες Ενώσεις σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο.

2ο   ΘΕΜΑ:  Προσπάθεια   καπήλευσης   των   ενεργειών   της   Ε.Α.Κ.Π.   από   το   προεδρείο   για   τηναναστολή χορήγησης των φύλλων πορείας.Το συγκεκριμένο θέμα το θέτουμε για τον λόγο ότι, επιχειρήθηκε από το προεδρείο της Ένωσης ναγίνει οικειοποίηση της θετικής κατάληξης που υπήρξε, με την αναστολή χορήγησης των Φ.Π. για τοΠ.Κ. Σκύρου, καθ’ όσον:Στο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στις  21/5/2018  ο εκπρόσωπος της Ε.Α.Κ.Π. στο Δ.Σ., έφερε προημερήσιας διάταξης το θέμα των μετακινήσεων των συναδέλφων με φύλλα πορείας. Ανέλυσε τηνσοβαρότητα της κατάστασης. Εξήγησε ότι τα φύλλα πορείας  χορηγούνται σύμφωνα με το άρθρο 26του Κ.Ε.Υ.Π.Σ., κυρίως για την περίπτωση που έχει εκδοθεί σύμφωνα με το Π.Δ. 170/96 όπωςτροποποιήθηκε και ισχύει, απόφαση μετάθεσης, τοποθέτησης, απόσπασης ή μετακίνησης. Τόνισεότι στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν συντρέχει κάποια από τις προβλεπόμενες περιπτώσεις καιζήτησε την άμεση παρέμβαση του Προεδρείου στον Περιφερειακό Διοικητή.Η   απάντηση   του   Προέδρου   ήταν   ότι   γνωρίζει   το   συγκεκριμένο   θέμα,   για   την   μετακίνηση   τωνσυναδέλφων και, ότι το μετέφερε στο Περιφερειακό Διοικητή που τον συνάντησε τυχαία στην πλατείατης Λαμίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν χρειάζεται καμία συνάντηση.

 Ο εκπρόσωπος της Ε.Α.Κ.Π. για άλλη μια φορά αντέδρασε για την απαράδεκτη αυτή πρακτικήτων  φύλλων πορείας,  επισημαίνοντας ότι θα   παρέμβει  έστω και μονός του στον   ΠεριφερειακόΔιοικητή και έτσι τελικά πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μαζί του.  Στις  25/05/2018  αφού   είχαν   περάσει   λίγες   ημέρες   και   δεν   σταμάτησαν   οι   μετακινήσεις   τωνυπάλληλων,   η   Ε.Α.Κ.Π.  κατήγγειλε   το   γεγονός   στον   Αρχηγό   του   Π.Σ.  με   την   ανακοίνωση   πουεξέδωσε   με   θέμα:  «  Μετακινήσεις   υπάλληλων   με   φύλλο   πορείας   »,    και   την   επομένη   ημέρα26/05/2018 ο Αρχηγός διέταξε την επιστροφή του συνάδερφου από το Π.Κ. Σκύρου.  Η ανακοίνωση  που εξέδωσε το προεδρείο με αριθμ. Πρωτ. 78 και θέμα: « Άμεσες παρεμβάσεις τηςΕ.Υ.Π.Σ.  Στερεάς  για  τις μετακινήσεις  συναδέλφων  στο Π.Κ.   Σκύρου  »  στις  29/06/2018,  ήτανφυσικά   μεταγενέστερη,   εξιστορούσε   τα   γεγονότα   με   τρόπο   ώστε   να   οικειοποιηθεί   το   θετικόαποτέλεσμα. Το βέβαιο όμως είναι ότι από την πλευρά του προεδρείου δεν υπήρξε καμία έγγραφηκαταγγελία, παρ’ ότι διαπίστωσε ότι δεν έγινε καμία αναστολή, παρά τις δεσμεύσεις της περιφερειακήςδιοίκησης, επικαλείται μόνο ότι απλά παρενέβη κατά τα λεγόμενα του, στον Αρχηγό, ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι

Η  Ενωτική   Αγωνιστική   Κίνηση   Πυροσβεστών  καταβάλει   κάθε   δυνατή   προσπάθεια   για   τηνκαλύτερη ενημέρωση για όλα τα προβλήματα που αφορούν καθημερινά τους πυροσβέστες. Στα πλαίσιααυτά σας ζητάμε να συμβάλλεται και εσείς στην ανάδειξη αυτών των προβλημάτων, σε όποια υπηρεσίαυπηρετεί ο καθένας, επικοινωνώντας μαζί μας τηλεφωνικά ή με email.

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας

Κώστας Κέκης
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια