Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι συνδικαλιστή αστυνομικό θέλουμε; - του Κανέλλου Νικολάου

Πολλές φορές όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί  τι αστυνομία θέλει η κοινωνία μας, οι πολιτικοί μας αλλά και εμείς οι ίδιοι οι αστυνομικοί. Ο ίδιος προβληματισμός επικρατεί όμως και για το ερώτημα τι
αστυνομικούς και τι συνδικαλισμό  θέλουμε;
              Μετά από χρόνια αγώνων οι  πρωτεργάτες αστυνομικοί  , με κόστος προσωπικό- οικογενειακό αλλά κυρίως υπηρεσιακό, μπόρεσαν να  καθιερώσουν  και να νομιμοποιήσουν το συνδικαλισμό στην Ελληνική Αστυνομία .
            Εμείς ως συνεχιστές στο έργο τους,  που  εκπροσωπούμε  τους συναδέλφους μας ως εκλεγμένοι συνδικαλιστές,  είτε παλιοί είτε καινούριοι, στις πρωτοβάθμιες Ενώσεις και  στις Ομοσπονδίες    πρέπει να απαντήσουμε στα προαναφερθέντα ερωτήματα.
        Η πλειοψηφία των συνδικαλιστών αστυνομικών συνεχίζει να υπηρετεί σε μάχιμες Υπηρεσίες και  να προσπαθεί να εκπροσωπήσει τους συναδέλφους. ´Ενας συνδυασμός δύσκολος που γίνεται όμως εύκολος  γιατί υπάρχει   μεράκι και   αγάπη  για τη δουλειά και για  το συνάδελφο.
       Ευτυχώς δεν υπάρχει στο Σώμα της Αστυνομίας το φαινόμενο του «εργατοπατέρα». Δεν υπάρχει ο συνδικαλιστής  που θέλει και επιδιώκει να συνδιοικήσει.
      Η πλειοψηφία των συνδικαλιστών καταγράφει τα προβλήματα, τα αναδεικνύει, προτείνει λύσεις και προσπαθεί για την επίλυση τους.
     Αυτές τις παρατηρήσεις τις γράφω γιατί ορισμένοι συνάδελφοι, μη συνδικαλιστές,  που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Αθήνας και δεν είναι μέλη  στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων  Αθηνών      έχουν μπερδέψει στο μυαλό τους το συνδικαλιστή με τον παλιό κομματάρχη.
        Αγαπητοί συνάδελφοι ο συνδικαλιστής δεν είναι ο «μπαμπούλας» της Διοίκησης. Είναι ο συνεργάτης και όχι ο αντίπαλος. Εμείς οι Αξιωματικοί συνδικαλιστές  πολλές φορές έχουμε αυτόν το διττό ρόλο και μπορούμε να κατανοήσουμε και τις δύο πλευρές.
       Δεν μπορεί να επιζητείτε και να επικαλείστε   το συνδικαλιστή για να καλύψει την αδιαφορία σας  και τον αντιεπαγγελματισμό σας, συνεχίζοντας να είσαστε  τα βαρίδια για την Υπηρεσία και για τους συναδέλφους σας.
     Εμείς οι μάχιμοι συνδικαλιστές και αστυνομικοί  δεν θα πρέπει να δίνουμε το δικαίωμα σε αυτούς τους συναδέλφους να συνεχίζουν αυτή την κατακριτέα συμπεριφορά τους.
     Αγωνιζόμαστε για την προάσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας  με ήθος , τιμιότητα , εργατικότητα και πάνω από όλα με ταπεινότητα και σεμνότητα .  Δυστυχώς πρέπει να δίνουμε καθημερινά τον αγώνα για τα αυτονόητα .

Κανέλλος Νικολάου
Γενικός Γραμματέας 
Ένωσης Αξιωματικών Αττικής 
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια