Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποια αντισώματα αναπτύσσει το μωρό μέσα στη μήτρα;


Τα αντισώματα αποτελούν βασικό μέρος του ανοσοποιητικού του συστήματος και αναγνωρίζουν και δεσμεύουν επιβλαβείς εισβολείς, όπως βακτήρια και ιούς.

Αυτό, με τη σειρά του, δραστηριοποιεί διάφορα ανοσοκύτταρα να καταστρέφουν τις ξένες ουσίες. Τα αντισώματα που περνούν μέσω του πλακούντα είναι ανοσοσφαιρίνες G ( IgG), τα μικρότερα και αφθονότερα, αφού αποτελούν το 75 με 80% του συνόλου των αντισωμάτων μας.

Είναι επίσης και τα πιο σημαντικά για την καταπολέμηση ιών και βακτηρίων και βοηθούν στην πρόληψη ασθενειών του μωρού στη μήτρα. Προς το τέλος της εγκυμοσύνης, το μωρό αρχίζει να αναπτύσσει ένα στοιχειώδες ανοσοποιητικό σύστημα που, με τη βοήθεια των αντισωμάτων σας, του επιτρέπει να αντιμετωπίσει πολλά βακτήρια και ιούς μετά τη γέννησή του.

 Αμέσως μετά τη γέννα, το μωρό θα έχει υψηλά επίπεδα δικών σας αντισωμάτων IgG στο αίμα του. Τα μωρά που θηλάζουν παίρνουν περισσότερα αντισώματα με το γάλα, το οποίο περιέχει και τους πέντε τύπους. Το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού σας μπορεί να τεθεί σε λειτουργία έπειτα από λίγες εβδομάδες, αλλά δεν θα ωριμάσει παρά πολύ αργότερα στην παιδική ηλικία.

Το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού αναπτύσσεται όταν είναι περίπου 32 εβδομάδων και το βοηθάει να αμυνθεί σε κάθε λοίμωξη. Είναι ήδη αρκετά μεγάλο πια για να επιπλέει στο αμνιακό υγρό και οι κινήσεις του είναι μεγαλύτερες και πιο αργές.

Μπορεί να έχει πάρει θέση με το κεφάλι προς τα κάτω. Μόνο το 3-4% των μωρών υπολογίζεται πώς μένουν με τα οπίσθια και τα πόδια προς τα κάτω, στη λεγόμενη ισχιακή προβολή.


Πηγή: mothersblog.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια