Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τον Πολάκη «δείχνουν» τα άτομα με διαβήτη για την εσπευσμένη προσπάθεια για έγκριση του ΕΚΠΥ από το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ σήμερα το απόγευμα



Τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, «δείχνουν» τα άτομα με διαβήτη για την άρον άρον προσπάθεια έγκρισης του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) σήμερα από τον ΕΟΠΥΥ.

Συγκεκριμένα, με δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη(ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι: «Σήμερα το μεσημέρι το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, απουσία του Προέδρου του, κ. Σωτήριου Μπερσίμη, θα προσπαθήσει να εγκρίνει την πρόταση του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ). Εσπευσμένα δόθηκε εχθές, 12 Ιουνίου, οδηγία από τον αρμόδιο για τον ΕΟΠΥΥ αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη να συζητηθεί και να ψηφισθεί, η πρόταση που φαίνεται να έχει δομηθεί από το γραφείο του, όσο το δυνατόν συντομότερα, δηλαδή ακόμη και στο σημερινό ΔΣ».

Πληροφορίες του Βloko.gr κάνουν λόγο πως ο ίδιος ο αναπληρωτής Υπουργός παραβρέθηκε στον ΕΟΠΥΥ και στη συνεδρίαση του ΔΣ με σκοπό την έγκριση των προτάσεων για την τροποποίηση του ΕΚΠΥ. 


Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι προτάσεις για την τροποποίηση του ΕΚΠΥ βάζουν την «ταφόπλακα» σε όλους τους ανθρώπους με σακχαρώδη διαβήτη, καθώς είναι, όπως αναφέρουν,  καταστροφικές. Μεταξύ όλων των άλλων, προτείνεται η μείωση των ταινιών μέτρησης σακχάρου και των αντίστοιχων σκαριφιστήρων στους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, ενώ η προτεινόμενη ποσότητα βελονών στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 που αντιμετωπίζουν την πάθησή τους με χορήγηση ινσουλίνης, παρόλο που αυξήθηκε κατά 10 τεμάχια το μήνα, συνεχίζει να είναι ανεπαρκής και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πασχόντων.

Επιπλέον, προτείνεται να μπει συμμετοχή 10% -από μηδενική που ήταν μέχρι σήμερα- στην αντλία συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης, ενώ δεν επιλύεται με το νέο ΕΚΠΥ και το θέμα της εισόδου νέων τεχνολογιών.

Δεν υπάρχει, επίσης, καμία απολύτως αναφορά στις προτάσεις για την τροποποίηση του ΕΚΠΥ στα θεραπευτικά υποδήματα διαβήτη, τα οποία χρησιμοποιούν οι πάσχοντες που έχουν επιπλοκές στα πόδια τους. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς η επιπλοκή του διαβητικού ποδιού είναι αρκετά συχνή ειδικά στους ανθρώπους με διαβήτη Τύπου 2. Όπως αναφέρει στο δελτίου Τύπου της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, παγκοσμίως πραγματοποιούνται 4 ακρωτηριασμοί ποδιών το λεπτό! Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι όλα τα ευρωπαϊκά κράτη επενδύουν στην πρόληψη, την ενημέρωση και την εκπαίδευση των πασχόντων και έχουν καταφέρει να μειώσουν τους ακρωτηριασμούς σε ένα ποσοστό πάνω από 80%!

Τέλος, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ καλεί όλους όσους πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και τις οικογένειές τους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και παραμονή έξω από το Υπουργείο Υγείας με στόχο την ικανοποίηση των αιτημάτων των ανθρώπων με διαβήτη.

Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο Τύπου εδώ
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια