Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μάνδρα: Βουνό οι ευθύνες της πολιτείας - Θύματα της αδράνειας οι κάτοικοι

Στο έλεος του Θεού οι κάτοικοι της Μάνδρας και χθες καθώς όπως είναι γνωστό δεν έχει προχωρήσει κανένα αντιπλημμυρικό έργο.

 Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό είναι ποιες ενέργειες έχουν γίνει οι οποίες προς μεγάλη έκπληξη δεν μείωσαν καθόλου τους κινδύνους για περιουσίες και ζωές.

Σύμφωνα με πηγές ενημέρωσης του bloko.gr το προηγούμενο χρονικό διάστημα έγινε εμβάθυνση και καθαρισμός των ρεμάτων από το όρος Πατέρα, όπου ξεκινούν οι χείμαρροι που στη συνέχεια φτάνουν στη Μάνδρα από φορτωτές και σκαπτικά μηχανήματα του Στρατού και της Περιφέρειας.

 Ο αντιπεριφερειάρχης Βασιλείου ζήτησε από τον Στρατό τον περασμένο Μάιο να παραμείνουν στην περιοχή τα σκαπτικά μηχανήματα που είχαν διατεθεί αλλά η απάντηση ήταν αρνητική.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι στο ρέμα της Αγίας Αικατερίνης από το οποίο έχει πνιγεί η Μάνδρα πολλές φορές δεν έγινα σημαντικά έργα παρά μόνο μικρές παρεμβάσεις και διαπλάτυνση σε ορισμένα τμήματα.

Το αστείο, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, είναι πως επειδή κατά μήκος του ρέματος εκτείνεται η Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Θηβών, δεν μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω.

Ειδικοί τεχνικοί, όπως τονίζεται, θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε ορισμένες εργασίες ανύψωσης χαμηλού κόστους ώστε να αποσοβηθεί ο κίνδυνος.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες που αποδίδονται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ενώ υπάρχουν 135 συνεργεία απάντλησης υδάτων στην Αττική, στη Μάνδρα διατέθηκαν 12 με 13. Επίσης οι αντλίες που έχουν απορροφούν 60 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Στη Μάνδρα υπήρχαν περιπτώσεις χθες όπου η συγκέντρωση υδάτων σε σπίτια και καταστήματα έφτανε τα 300 κυβικά.

Αυτό σημαίνει πως υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση στην απάντληση των υδάτων άρα οι περιουσίες των κατοίκων έμεναν εκτεθειμένες για πολλές ώρες στα λασπόνερα.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αν είχαν διατεθεί δύο ή τρία ακόμη συνεργεία τότε τα νερά θα είχαν απαντληθεί σε πολύ συντομότερο χρονικό διάστημα.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια