Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τον μπάζωσε στα έξι μέτρα και πήγε… στο Άγιο Όρος

Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη απολογία του στον ανακριτή Χανίων, υπό το βάρος των συντριπτικών 

στοιχείων της δικογραφίας αλλά και υπό το βάρος των τύψεων, ο μεγαλύτερος από τα δύο εμπλεκόμενα αδέρφια, αποφάσισε να λύσει τη σιωπή του και να προχωρήσει σε πλήρη ομολογία του εγκλήματος, υποδεικνύοντας στους αστυνομικούς το ακριβές σημείο όπου είχε θάψει τον 70χρονο Παντελή Δουρουντάκη και το αυτοκίνητό του.
Στις 11 τη νύχτα της Πέμπτης στην ΕΛΑΣ σήμανε συναγερμός αφού ο 44χρονος επιχειρηματίας ζήτησε να πει την αλήθεια, συνειδητοποιώντας  το αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει, συμπαρασύροντας στον δρόμο αυτό και τον μικρότερο αδερφό του. «Εκεί είναι θαμμένος» είπε στους αστυνομικούς, δίνοντας ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τα όσα συνέβησαν, κατά τους ισχυρισμούς του.
Ο 44χρονος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, ανέλαβε την αποκλειστική ευθύνη για την ανθρωποκτονία αλλά και την εξαφάνιση του πτώματος, επιμένοντας ότι ο αδερφός του δεν γνώριζε το παραμικρό. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ο 44χρονος πάλευε μέσα του και προετοιμαζόταν ψυχολογικά για την ομολογία, καθώς δεν μπορούσε να αντέξει άλλο το φορτίο που κουβαλούσε.
Το τζιπ του θύματος έγινε μια μάζα σιδερικών κάτω από τα μπάζα
Το τζιπ του θύματος έγινε μια μάζα σιδερικών κάτω από τα μπάζα (φωτό από ανάρτηση του Zarpanews)

Του έκανε μνημόσυνο

Νομικοί κύκλοι ανέφεραν στην «Π» ότι ο 44χρονος επιχειρηματίας κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι από την ημέρα εκείνη δεν μπορούσε να βρει την ψυχική του γαλήνη.
Στράφηκε στην εκκλησία και στον πνευματικό του, ενώ φέρεται να ταξίδεψε στο Άγιο Όρος όπου τέλεσε μνημόσυνο στο θύμα. Υποστηρίζεται ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα προσπαθούσε να βρει τη δύναμη να ομολογήσει, όμως ήθελε πρώτα να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες που είχε, να διασφαλίσει την οικογένεια και τα παιδιά του.
Το… μυστικό κρυβόταν στην περιοχή του Αλικιανού Χανίων, δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από το σημείο εξαφάνισης του 70χρονου. Είναι σοκαριστικό ότι το σημείο αυτό είχε ελεγχθεί από τα πρώτα 24ωρα από την Αστυνομία, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα.
Το αυτοκίνητο και το πτώμα του Παντελή Δουρουντάκη ήταν θαμμένο περίπου ένα μέτρο πιο πέρα από το σημείο που είχαν ερευνήσει οι αρχές και σε μεγαλύτερο βάθος. «Η αλήθεια είναι ότι τότε είχαμε απογοητευτεί και πιστέψαμε ότι ίσως μπορεί να μην βρούμε ποτέ το πτώμα. Είχαμε βρεθεί μία… ανάσα από τη λύση του γρίφου» σχολίασε υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛΑΣ.
Ο λάκκος που έγινε τάφος για τον 70χρονο είχε ανοιχθεί με μεγάλο μηχάνημα. Κατά την Αστυνομία, το πτώμα θάφτηκε σε βάθος έξι μέτρων, μεσολάβησε επιχωμάτωση ενός μέτρου και στη συνέχεια «θάφτηκε» και το τζιπ του θύματος, σε βάθος περίπου 5 μέτρων. Το σημείο μπαζώθηκε και τέλος.
Οι αρχές ήξεραν από τότε ότι το «κλειδί» στην υπόθεση βρισκόταν στην  περιοχή του Αλικιανού. Από ‘κει εξέπεμψε για τελευταία φορά το κινητό του θύματος. Στην περιοχή του Αλικιανού βρέθηκε όμως και  ο 44χρονος, με βάση και το στίγμα του δικού του κινητού αλλά και των όσων είχε ισχυριστεί σε ανωμοτί κατάθεση που είχε δώσει.
Είχε αναφέρει ότι φόρτωσε ένα φορτηγό με χαλίκια προκειμένου να τα μεταφέρει σε κάποιον πελάτη στην περιοχή του Αλικιανού. Το πτώμα και το αυτοκίνητο βρέθηκαν θαμμένα σε χωράφι κοντά στην μάντρα του πελάτη, ο οποίος επιμένει ότι δεν γνώριζε το παραμικρό.

Ύβρεις, κατάρες, ένταση

Οι καταιγιστικές εξελίξεις έχουν προκαλέσει ισχυρό σοκ στην οικογένεια του θύματος. Συγγενείς ξέσπασαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Χανίων όπου προσήχθησαν χθες κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τα δύο αδέρφια. Δεν μπορούν να αντέξουν ότι ο άνθρωπός τους δολοφονήθηκε και θάφτηκε σαν το σκυλί.
Εκεί βρέθηκαν όμως και αρκετοί συγγενείς των κατηγορουμένων, οι οποίοι βιώνουν τη δική τους τραγωδία από τις σοκαριστικές αποκαλύψεις. Μετά από μία πολύωρη διαδικασία, ο 44χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ενώ ο 39χρονος αδερφός του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Να σημειωθεί ότι και ο 39χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία και περιύβριση νεκρού. Εξάλλου στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρεται: «Με τον εντοπισμό της σορού του 70χρονου ημεδαπού, ο οποίος είχε εξαφανιστεί την 07 Μάρτιου 2018 σε περιοχή του Δήμου Σφακίων και όπως προέκυψε είναι θύμα ανθρωποκτονίας, ολοκληρώνονται οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων για την υπόθεση αυτή.
Η σορός εντοπίστηκε χθες (21.06.2018) το βράδυ σε αγροτική περιοχή του Δήμου Πλατανιά, μαζί με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με το οποίο είχε εξαφανιστεί ο 70χρονος. Στο σημείο μετέβησαν το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και ιατροδικαστής.
Ως δράστες της ανθρωποκτονίας συνελήφθησαν την 19.06.2018 από την ανωτέρω Υπηρεσία δύο ημεδαποί ηλικίας 44 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα  σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση».
Η δικηγόρος Αλεξάνδρα Σπανάκη, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων  (μαζί με τους συναδέλφους της Νίκο Κοτζαμπασάκη και Γιώργο Φραντζεσκάκη), εξέφρασε δημόσια τον σεβασμό της στην οικογένεια του θύματος, κάνοντας λόγο για παράλληλες τραγωδίες που βιώνουν και οι δύο πλευρές.
Απέφυγε να μιλήσει για στοιχεία της δικογραφίας καθώς η κύρια ανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη. Τόνισε ωστόσο ότι ο δεύτερος αδερφός, ο 39χρονος, ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση και αυτό αξιολογήθηκε από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα, τα οποία έκριναν ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής, Γιώργος Περάκης, έκανε λόγο για την εξιχνίαση ενός αποτρόπαιου εγκλήματος που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο υπό το βάρος συντριπτικών στοιχείων. «Ήταν ένα φρικιαστικό έγκλημα που δεν υπάρχει ανάλογο» δήλωσε, δίνοντας συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ.
Να σημειωθεί ότι μέσα στο θαμμένο αυτοκίνητο βρέθηκε το πιστόλι που φέρεται να αποδίδεται στο θύμα, το οποίο θα σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Με ενδιαφέρον αναμένεται το πόρισμα της νεκροτομής.
Πολύ σημαντικό είναι επίσης ότι σύμφωνα με την Αστυνομία ο κατηγορούμενος προσπάθησε να εξαφανίσει το αίμα από τα χαλίκια του εργοταξίου, ρίχνοντας λάδι από πυρήνα. Όμως διέφυγαν δύο κηλίδες αίματος, οι οποίες δεν ήταν ορατές διά γυμνού οφθαλμού. Εντοπίστηκαν όμως από το ειδικό κλιμάκιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων που «χτένισε» τον χώρο και έτσι ακολούθησαν οι καταιγιστικές εξελίξεις με την έκδοση των ενταλμάτων.
Ένταση στα δικαστήρια κατά την απολογία των δυο αδελφών για τον φόνο του Παντελή Δουρουντάκη
Ένταση στα δικαστήρια κατά την απολογία των δυο αδελφών για τον φόνο του Παντελή Δουρουντάκη

«Πήγε να με σκοτώσει»

Σύμφωνα με αστυνομικούς και νομικούς κύκλους ο 44χρονος ισχυρίστηκε ότι το απόγευμα της μοιραίας ημέρας  ο 70χρονος έφθασε στο εργοτάξιό τους ένοπλος και με άγριες διαθέσεις. Το ίδιο πρωί είχε υπάρξει έντονη διαφωνία μεταξύ τους με αφορμή ένα κοντέινερ. Ισχυρίζεται ότι το θύμα τον απείλησε με πιστόλι, το οποίο όμως μπλόκαρε και έτσι άρπαξε την καραμπίνα και τον πυροβόλησε.
Ευρισκόμενος σε κατάσταση πανικού αποφάσισε να αποκρύψει όσα συνέβησαν και να εξαφανίσει το πτώμα. Πήρε τον αδερφό του τηλέφωνο και του ζήτησε να πάει στο εργοτάξιο για να τον βοηθήσει να φορτώσουν ένα φορτηγό με χαλίκια.
Όταν έφθασε ο αδερφός του, το εργοτάξιο ήταν κλειστό και το φορτηγό έτοιμο. Η υπεράσπιση ισχυρίζεται ότι ο αδερφός δεν τον ακολούθησε στον Αλικιανό αλλά παρέμεινε σε χωριό των Σφακίων, σε άλλη επιχείρηση που διατηρούν εκεί οι οικογένειές τους. Ο 44χρονος επιμένει στον ισχυρισμό ότι τα έκανε όλα μόνος του, χωρίς να ξέρει το παραμικρό ουδείς άλλος.
Χθες τη νύχτα, μετά την ομολογία,  η ΕΛΑΣ έδωσε το πράσινο φως για να προχωρήσει η εκσκαφή στο σημείο που υπέδειξε ο 44χρονος. Σε βάθος περίπου 5 μέτρων εντοπίστηκε το αυτοκίνητο, το οποίο είχε συμπιεστεί από μηχάνημα ενώ ένα μέτρο πιο κάτω βρέθηκε και η σορός του ηλικιωμένου.
Ευαγγελία Καρεκλάκη - patris.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια