Όταν η ΝΔ μας "χάριζε" το ΒΟΞ - Τί λέει ο Γιώργος Καλαϊτζίδης

Αναδημοσιεύουμε την ανάρτηση τού Γιώργου Καλαϊτζίδη από τον λογαριασμό του στο Facebook: Διάφορα καθεστωτικά μέσα "σκάβουν" στο παρελθόν για να βρουν "συνταρακτικές αποκαλύψεις"
και να εκθέσουν προσωπικά κάποιους από εμάς, και συνακόλουθα την ομάδα. Εξ'ου και η φοβερή και τρομερή αποκάλυψη των Νέων για την διάρρηξη στο σπίτι μου.

Γνωρίζαμε βέβαια εδώ και καιρό, πως ο Μαρινάκης, ιδιοκτήτης των Νέων, χαρτζιλίκωνε καλά όποιον έφερνε "ζουμερές" πληροφορίες για την ομάδα. Αυτό βρήκαν, αυτό φέραν οι άνθρωποι...                                               

Οπότε αποφάσισα να αποκαλύψω κι εγώ κάποιες πληροφορίες.

Είναι γνωστό το αφήγημα της ΝΔ περί "ανοχής του Σύριζα στη δράση μας", "πολιτικής συγγένειας" και ούτω καθεξής. Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε που η Ντόρα Μπακογιάννη απ'το βήμα της βουλής έλεγε για την "καφετιέρα του Βοξ" και την εμπλοκή μας με την "ελεύθερη οικονομία".

Θα γυρίσω πίσω στο φθινόπωρο του 2013. Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, με πρωθυπουργό Σαμαρά. Είναι περίοδος που έχουν προηγηθεί μεγάλες κινητοποιήσεις για τη εκκένωση της Βίλας Αμαλίας. Πολλές εφημερίδες,κανάλια και ιντερνετικά blogs στοχοποιούν και τις υπόλοιπες καταλήψεις στην Αθήνα, με πρώτη και καλύτερη την κατάληψη του Βοξ.

Αποφασίζουμε τότε μια αντιπροσωπεία από την κατάληψη να πάμε στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ, (που ανήκει το Βοξ) και να "τρίξουμε τα δόντια" στην τότε διοίκηση που μέσω διαρροών δήλωνε ότι θα εκκενώσει τον χώρο μας. Φτάνουμε στα γραφεία και ζητάμε να δούμε τον τότε διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο. Αυτός μας δέχεται αμέσως και πάμε στο γραφείο του. Αφού ξεκινάμε και του ζητάμε εξηγήσεις, αυτός προς μεγάλη μας έκπληξη τηλεφωνεί μπροστά μας στον υπουργό εργασίας Γιάννη Βρούτση. Του λέει ότι είμαστε στο γραφείο του. Μετά από μία μικρή συνομιλία κλείνει το τηλέφωνο και μας λέει: " Συμφωνήσαμε με τον υπουργό". "Σας το νοικιάζουμε με το συμβολικό ποσό των 50 ευρώ το μήνα", (το Βοξ νοικιαζόταν  πριν γίνει κατάληψη 12.000 ευρώ το μήνα) "θα πω στο συμβούλιο του ΙΚΑ ότι θα το κάνουμε ως κοινωνική παροχή."
Εμείς φυσικά δεν δεχτήκαμε και φύγαμε...
Γιώργος Καλα'ι'τζίδης
_