Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καταγγελίες για ΜΚΟ στη Λέσβο -Γεμίζει το νησί με παράνομες δομές για μετανάστες


Σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών μετατρέπουν μέλη ΜΚΟ κτήρια στη Λέσβο χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση σε κανένα αρμόδιο όργανο.

Έτσι μετά την αυθαίρετη δημιουργία νέων δομών προσφύγων στα κεντρικά και στα βόρεια του νησιού αυξάνονται και οι πιέσεις και στην πόλη της Μυτιλήνης και σε τουριστικές περιοχές.
Σύμφωνα με το Εθνος ο αντιδήμαρχος του νησιού, Γιώργος Κατζανός, ανέφερε στην εφημερίδα πως«όπου θέλει ο κάθε ένας στήνει σκηνές και βάζει μέσα ανθρώπους. Δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον κοινωνική συνοχή στο νησί».
Μάλιστα, σύμφωνα με το lesvospost, ιδιοκτήτης γνωστού χώρου στην περιοχή της Λάρσου (περιοχή Κλιτς Ευεργέτουλα-Κεραμειών), ανέφερε πως τις τελευταίες μέρες έχει μετατραπεί παράνομα σε άτυπο Hot Spot, κατήγγειλε στην ιστοσελίδα 
Ο ιδιοκτήτης του χώρου έχει και αντίγραφο του συμφωνητικού μίσθωσης, σύμφωνα με το οποίο έχουν νοικιαστεί δύο ακίνητα, επιφάνειας 227,35 τ.μ. το καθένα σαν αποθήκες (το ένα ηλεκτροδοτούμενο), για το χρονικό διάστημα από 1/8/2017 έως 1/3/2018.
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, η ΜΚΟ αρνείται να εγκαταλείψει το χώρο, αν και το μισθωτήριο έχει λήξει εδώ και 3 μήνες, χωρίς να έχει ανανεωθεί και παρά τις οχλήσεις του ιδιοκτήτη να απελευθερώσουν το χώρο.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως ο εξωτερικός χώρος όπου υπάρχει το γήπεδο 5x5 και ο χώρος πάρκινγκ, έχουν μετατραπεί από το Σάββατο 27 Μαΐου σε υπαίθριο camp με πάνω από 150 σκηνές στις οποίες διαμένουν προσωρινά (;) Κούρδοι οι οποίοι αναγκάστηκαν να φύγουν από τη Μόρια μετά τα βίαια επεισόδια της Παρασκευής.
iefimerida.gr


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια