Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αμφιβολίες από την Πυροσβεστική για την ανάληψης της ευθύνης από την Κρυπτεία για τη φωτιά στη Ν. Μανωλάδα

Την ευθύνη για την φωτιά στον καταυλισμό των αλλοδαπών εργατών γης στη Ν. Μανωλάδα, ανέλαβε σύμφωνα με πληροφορίες η εθνικιστική οργάνωση «Κρυπτεία».
Μέσω τηλεφώνου το πρωί της δευτέρας άγνωστος άντρας επικοινώνησε με το site iefimerida.gr και μέσα σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Ηλεία στις 7 Ιουνίου, αλλά και για μια δεύτερη που συνέβη την περασμένη Κυριακή στην κατάληψη στο πρώην ΠΙΚΠΑ Πετραλώνων.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο άγνωστος είπε «… ο αγώνας μας κλιμακώνεται μετά τον εμπρησμό στη Μανωλάδα. Δεν θα αφήσουμε κανένα αντιρατσιστικό καθίκι όρθιο. Οι επιθέσεις μας σε καταλήψεις αντιρατσιστών θα κλιμακωθούν». Η εθνικιστική οργάνωση έγινε γνωστή όταν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του μικρού Αμίρ, που κληρώθηκε να κρατήσει τη σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Ενστάσεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα στοιχεία που υπάρχουν για την υπόθεση της Νέας Μανωλάδας δεν φαίνεται να επιδέχονται αμφισβήτησης. Οι καταθέσεις που έχει λάβει το Ανακριτικό Τμήμα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, αλλά και βίντεο από την ώρα που ξεκίνησε η πυρκαγιά, δεν αφήνουν περιθώρια ή υπόνοιες πως πρόκειται για προμελετημένο εμπρησμό, αλλά για αμέλεια. Άλλωστε είχε αναφερθεί πως από ένα ξεχασμένο κερί ξεκίνησε η πυρκαγιά που κατάστρεψε τον καταυλισμό, ενώ κανένας από τους αλλοδαπούς που ζούσαν εκεί, δεν ανέφερε ποτέ πως δέχθηκαν επίθεση από ρατσιστικά ή ακροδεξιά στοιχεία. Εκτιμάται πως η δήλωση από τον άγνωστο στο iefimerida.gr είτε αποτελεί προσπάθεια καπήλευσης του συγκεκριμένου περιστατικού και χαρακτηρισμού του ως «χτυπήματος», είτε πάλι αποτελεί προϊόν παρανόησης στα όσα φέρονται να αναφέρθηκαν από τον άγνωστο στο εν λόγω τηλεφώνημα.

Γιάννης Σπυρούνης

πηγή: ilialive

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια