Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συζήτηση στη Βουλή για την εγκληματικότητα και την ανομία (ΒΙΝΤΕΟ)


Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση για την εγκληματικότητα και την ανομία που είχε καταθέσει η Υπεύθυνη Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Εύη Χρι​στοφιλοπούλου. 

Μεταξύ άλλων, η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε: 

"Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης ώστε να απελευθερωθούν άνδρες και γυναίκες της ΕΛΑΣ από διοικητικά βάρη και προβλήματα και να διοχετευθεί αξιόμαχο δυναμικό στην καταπολέμηση του εγκλήματος;"


Στην αντεπίθεση πέρασε ο Νίκος Τόσκας χαρακτηρίζοντας «απλά παραμύθια» τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι δεν γίνονται συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρες ερωτήσεις για την εγκληματικότητα, επέκρινε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι δεν είχαν σχέδιο, προβαίνοντας σε αθρόες προσαγωγές και παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι συλλήψεις στην περιοχή των Εξαρχείων έχουν αυξηθεί την τελευταία τριετία κατά 28,3%.

Επιτέθηκε δε, με δριμύτητα στη ΝΔ ότι δεν έχει αποκηρύξει τη βία και τις πράξεις στελεχών του
κόμματος –όπως είπε- με χρυσαυγίτες.

Ο Νίκος Τόσκας υποστήριξε ότι προ του 2015 γίνονταν μαζικές προσαγωγές χωρίς αποδεικτικά στοιχεία και χωρίς να γίνεται καμία σύλληψη, ενώ σε ότι αφορά στα Εξάρχεια, έκανε λόγο για απανωτές επιχειρήσεις αντιμετώπισης των ναρκωτικών, που «είναι ο τροφοδότης των προβλημάτων της περιοχής». Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν αποτέλεσμα, είπε, καθώς δεν πρόκειται για επιχειρήσεις-σκούπα, μαζεύοντας όποιον βρουν μπροστά τους.
Σύμφωνα με τον Νίκο Τόσκα, στα Εξάρχεια την περίοδο 2012-2013-2014 από τις 1605 προσαγωγές έγιναν 144 συλλήψεις για επιθέσεις σε πολιτικά πρόσωπα ή κτίρια, ενώ την τριετία 2015-2017 υπήρξαν 185 συλλήψεις και 203 προσαγωγές. Στην ίδια περιοχή οι επιθέσεις σε βάρος πολιτικών γραφείων έχουν μειωθεί κατά 13%, σε καταστήματα κατά 17% και σε τράπεζες κατά 57%.
Σε ότι αφορά στη δράση του Ρουβίκωνα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστήριξε ότι έχουν σχηματιστεί 58 δικογραφίες και έχουν συλληφθεί 123 άτομα. «Οι άνδρες της αστυνομίας κάνουν εξαιρετική δουλειά, ασχολούνται με δύσκολες υποθέσεις που αφορούν την αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος, η ΕΛΑΣ δεν παρεμποδίζεται από κανέναν», ανέφερε.
Ένταση σημειώθηκε όταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης τον αποκάλεσε «υπουργό Προστασίας των Κουκουλοφόρων» και ότι «καθοδηγείται από γνωστά κομματικά κέντρα για να προστατεύει όσους δημιουργούν αναταραχές». Αντί άλλης απάντησης, ο κ. Τόσκας τον χαρακτήρισε «βουλευτή του συκοφαντικού τόξου, κατ’  επάγγελμα υβριστή και επαγγελματία περιπλανώμενο».


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια